• BIST 9756.58
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Milas Ziraat Odası’ndan Yöresel Ürün Atağı

Milas Ziraat Odası’ndan Yöresel Ürün Atağı
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçi eğitim çalışmalarını artırarak, bir yandan da yöresel ürünleri güvenilir bir şekilde tüketiciye...

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçi eğitim çalışmalarını artırarak, bir yandan da yöresel ürünleri güvenilir bir şekilde tüketiciye sunmak istediklerini belirtti.

Tam 5 yıllık bir çalışma neticesinde odanın ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte yeni bir hizmet binası inşasını tamamlayan Milas Ziraat Odası Başkanlığı, Muğla yöresine has kaliteli ürünlerin tüketiciye sunulması için çalışma başlattı. Zeytin ve zeytinyağı, bal, Milas halısı başta olmak üzere bir dizi yöresel ürünü yeni hizmet binasında ve merkezdeki binada satışa sunmak istediklerini kaydeden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yönetim kurulu toplantılarını Milas'ta gerçekleştiren; Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ve yönetim kurulu üyelerini yöresel ürün pazarlama çalışmalarıyla ilgili görüşmek üzere odaya davet etti.

Davet icabet eden Milas Ziraat Odası Başkanlığına gelen Başkan Şahin, yönetim kurulu üyeleri; Kerim Şahin, Turgut Uysal, Hüseyin Aydın, Hasan Koyuncu, Mehmet Gezer, Yılmaz Kaya ve Ümmet Çoban, MAYBİR ürünlerinin pazarlanmasından memnuniyet duyacaklarını söylediler.

Milas-Söke Karayolu üzerindeki yeni hizmet binasında yöresel ürün satışı için 3 adet dükkan oluşturduklarını söyleyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yeni hizmet binasında ayrıca tarım araçları satışı ve çiftçilerin eğitimi için çeşitli seminerler organize etmeyi planladıklarını belirtti.

Tüketicinin gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceği yöresel ürün satışı noktası oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Atıcı, Muğla'nın meşhur çam balını, arı sütünü, polenini burada satmak istediklerini belirterek, "Yeni binamızın fiziki imkanları eğitim çalışmaları için oldukça elverişli ve bunu kullanmamız gerekiyor. Bu anlamda zeytin çalıştayı başta olmak üzere arıcılık alanında da eğitimler düzenleyelim istiyoruz. İlk etapta Bodrum ve Milas'taki arıcılarımıza bir eğitim çalışması düzenleyebiliriz. Eğitim çalışmalarının yanı sıra biz ürünlerimizi tanıtalım ve pazarlayalım istiyoruz. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte çalışabiliriz. Bu işbirliği iki taraf açısından da verimli olacaktır." dedi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, daha önceki dönemde de Milas'ta hem arıcılara hem de tüketiciye hizmet vermek için girişimde bulunduklarını ancak bunun çeşitli sebeplerle hayata geçirilemediğini belirterek, "Üreticimiz ve tüketicimiz için büyük fayda sağlayacak yöresel ürün satışı ve eğitim seminerleri düzenlenmesi adına birliğimize teklif sunan Milas Ziraat Odası Başkanımız İsmail Atıcı'ya teşekkür ederim. Bizler tabiî ki bu tekliflere açığız ve işbirliğinin sağlanması, kuvvetlendirilmesi için gerekli desteği veririz." diye konuşarak önerinin olgunlaşması için birlik içerisinde toplantı yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894