• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İzmir 15 °C

Milli voleybolcu Naz Aydemir Akyol, kendi hayatından yola çıkarak yazdı.

Milli voleybolcu Naz Aydemir Akyol, kendi hayatından yola çıkarak yazdı.
Milli voleybolcu Naz Aydemir Akyol, hayatından aldığı ilhamla çocukların gelişimine yön veren, spor ve eğitim konusunda hayatlarına dokunan benzersiz bir kitaba imza attı;“Naz’dan Spora Pas Serisi - 3, 2, 1… Başla!”

Türkiye’de voleybol ve spor dendiğinde ilk akla gelen başarılı kadınlardan Naz Aydemir Akyol, başarılı eğitim hayatı, disiplinli sporcu kimliği, pozitif enerjisi, örnek aile yaşamıyla başta çocuklar olmak üzere birçok gence ilham veriyor. Türkiye’de başarıları ile ülkemizi dünya çapında gururla temsil eden Naz Aydemir Akyol katıldığı müsabakaların yanı sıra geleceğe yön verecek olan çocuklar ve gençler için de birbirinden önemli projelere imza atıyor. Geleceğin, en temel yaşlardan filizlenip, şekillendiğine dikkat çeken Naz Aydemir Akyol, özellikle ailelerden ve hayranlarından aldığı yoğun talep üzerine çocukluğundan bugünlerine uzanan hikayesini, keyifli bir dil ve birbirinden renkli görsel anlatımlarla benzersiz bir kitap serisine dönüştürüyor; “Naz’dan Spora Pas Serisi”…
 
Serinin ilki olan ve çocuk – ilk gençlik yayınlarında Türkiye’nin önde gelen yayın evlerinden ABM Yayınevi tarafından hazırlanan Naz Aydemir Akyol’un ilk kitabı “Naz’dan Spora Pas Serisi – 1 / 3, 2, 1… Başla!” her şeyin başlangıcını sergiliyor; ilkokul heyecanını, ilk spor müsabakalarını, okulla beraber ilk arkadaşlıklarını…
 
İllüstrasyonları Sadi Güran’a ait olan “Naz’dan Spora Pas Serisi – 1 / 3, 2, 1… Başla!” kitabının pedagojik uzmanlık danışmanlığı Klinik Psikolog Cemre Soysal’a ait... Eğitim yaşamına sınıfın en uzun boylu kızlarından biri ve dolayısı ile arkadaşları arasında dikkat çeken bir öğrenci olarak başlayan kahramanımız, spordaki ilk başarısını bu dikkat çeken özelliği ile okulu adına katıldığı koşuda sergiliyor. Başarısıyla beraber gelen çevresindeki mutluluk, gördüğü destek ve hayatındaki o ilk düdük sesiyle harekete geçen adalelerinin hissi, sporun hayatındaki vazgeçilmezliğini birbirinden renkli serüvenlerle ona kazandırıyor.
 
Naz Aydemir Akyol, çocukluğundan bugünlerine uzanan hikayesini kaleme alarak çocuklara ve gençlere ilham veren benzersiz bir kitap serisine imza attı; Naz’dan Spora Pas Serisi”… Serinin ilki olan ve Naz Aydemir Akyol’un sporla tanışmasını anlatan “Naz’dan Spora Pas Serisi – 1 / 3, 2, 1… Başla!”nın ardından Naz Aydemir Akyol ilk kitabını tamamlayan diğer maceralarını yepyeni hikayelerle paylaşmaya devam edecek!
 
Hayatındaki ilk dönüm noktasını ilkokul çağlarında yaşayan ve bununla beraber spora tutkuyla sarılan Naz Aydemir Akyol spor kariyeriyle beraber, eğitimin hayatında da birbirinden önemli başarılara imza atan bir isim olarak öne çıkıyor… Bu özel kitap serisi için Naz Aydemir Akyol’dan ilham alınarak yaratılan kahraman, çocuklara pes etmeden çalışmayı, çalışırken eğlenmeyi ve sosyalleşmeyi, iş ve görev paylaşımını, ekip ruhunu sergilemeyi, eğlenceli ve bilgilendirici bir rehber niteliğinde çocuklara aktarıyor. Adeta kılavuz niteliğinde olan “Naz’dan Spora Pas Serisi – 1 / 3, 2, 1… Başla!”  kitabı sadece çocuklara değil, ailelere ve yetişkinlere de ilham veren bir kaynak niteliğinde tüm yaygın kitap evlerinde okuyucularını bekliyor.

nazdan-spora-pas-3---2---1-basla.jpg

'Naz Aydemir Akyol' Kimdir? 
1990 yılında İstanbul’da doğdu. Spora basketbol ve atletizmle başladı. Eğitimini Bahçeşehir, Yüzyıl Işıl ve Yıldızlar Koleji’nde gören ve lise hayatını hem spor, hem de eğitim dengesinde yaşayan Naz Aydemir Akyol, liseyi 3.’lükle bitirerek, Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden başarıyla mezun oldu.
 
1999 yılında Eczacıbaşı altyapısında voleybola “merhaba” dedi. 2003 yılından bu yana 250’den fazla milli forma giydi. Eczacıbaşı ve Fenerbahçe takımlarında forma giyen Naz Aydemir Akyol şu an aktif sporculuk kariyerine Vakıfbank Spor Kulübü’nde devam ediyor. 2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden voleybol takımında yer alan Naz Aydemir Akyol, A takımlar seviyesinde 8 lig şampiyonluğu yaşadı ve üst üste 8 kez Şampiyonlar Ligi finali oynayarak, 2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazandı. Bu başarılarının yanında kazandığı sayısız en iyi pasör, en değerli oyuncu ödülleri de öne çıkıyor. Kendisi gibi Türkiye spor camiasında başarılarıyla konuşulan ve alanında fark yaratan basketbolcu Cenk Akyol’la evli olan Naz Aydemir Akyol, sporculuk kariyerinin yanı sıra çocuklara ve gençlere ilham veren çalışmalarda aktif rol alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894