• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İzmir 23 °C

Minikler Böcekleri Sevdi

Minikler Böcekleri Sevdi
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, ‘Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi(BÖFYAP)’ kapsamında, miniklerle, böceklerin gizli dünyasına doğru eğlenceli ve öğretici bir yolculuk yapıldı.

MİNİKLER, BÖCEKLERİN GİZLİ DÜNYASI İLE TANIŞTI
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, "Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi(BÖFYAP)" kapsamında, miniklerle, böceklerin gizli dünyasına doğru eğlenceli ve öğretici bir yolculuk yapıldı.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Tezcan"ın Koornidatörlüğünde,Hüseyin Aslan Anaokulu 3-6 yaş arası öğrencilerine, doğanın en büyük parçası olan böcekler tanıtıldı. BÖFYAP"ın hazırladığı bir sunum ile minikler hem eğlenceli vakit geçirdi, hem de böcekler hakkında bilgi sahibi oldu. Sunumun ardından böcek sesleri dinletildi ve böceklerin doğadaki işlevleri çizgi animasyonlar ile anlatıldı.
Çalışmalarını hem laboratuvar,hem de müze koşullarında sürdüren proje yetkilileri, miniklere böcekleri yakından görme imkanı sağladı.Böcek müzesinde farklı böcekleri de tanıtan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Tezcan, amaçlarının;İlköğretim öğrencilerini böcekler hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme olduğunu belirtti. Tezcan:"Proje kapsamında yaklaşık 1500 kişiye ve 140 faklı okul öğrencisine  ulaştık. Öğrencilerden çok fazla ilgi görüyoruz." dedi.

DOĞAYA DOST YETİŞİYORLAR
Geziyle ilgili bilgi veren okul kurucusu Hüseyin Aslan, minik öğrencilerin doğayı tanımaları açısından böcek müzesinin çok faydalı olduğunu belirterek, “Böceği uzaktan gördüklerinde çığlık atan çocuklar, şimdi onları ellerine alıp seviyorlar. Çocukların doğaya dost yetişmelerinin  en güzel başlangıcı yapıldı” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894