• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Mizahın Diliyle Bağımlılıklara Dikkat Çekilecek

Mizahın Diliyle Bağımlılıklara Dikkat Çekilecek
Yeşilay, bağımlılık konulu uluslararası bir karikatür yarışması düzenliyor

MİZAHIN DİLİYLE BAĞIMLILIKLARA DİKKAT ÇEKİLECEK

Yeşilay, kamuoyunun ve özellikle gençlerin bağımlılıklara karşı düşünmeleri ve refleks geliştirmeleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu amaçla iletişim alanlarını da etkin bir şekilde kullanan Yeşilay, bağımlılık konulu uluslararası bir karikatür yarışması düzenliyor.

Yeşilay, “bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir hayat” mesajlarının mizah aracılığıyla aktarılmasına yönelik olarak bu yıl ilkini gerçekleştireceği “Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması”nı düzenliyor.

Yarışma ile evrensel dil olan karikatür aracılığıyla kamuoyunun ve gençlerin bağımlılıklara karşı düşünmeleri ve refleks geliştirmeleri amaçlanıyor. Bağımlılık konulu yarışmada; uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji, kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra sanatçıların, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara da değinmesi bekleniyor.

EN İYİ 6 ESER ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Katılımcıların en çok 3 eserle başvurabildikleri yarışmanın birincisi 3 bin dolar ve başarı plaketi, başarılı bulunan 5 yarışmacı ise 500 dolar ve başarı plaketi ile ödüllendirilecek. Sözel veya yazılı anlatım yerine daha çok görsel anlatımın ön planda tutulması istenen eserlerde, A4 veya A3 boyutlarında, siyah - beyaz veya renkli (300dpi), yazı gerekli ise Türkçe ve İngilizce dillerinde olma koşulları aranıyor.  

Yarışma jürisinde, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın yanı sıra karikatürist Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Muhittin Köroğlu ve İranlı Mehdi Azizi yer alıyor. Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik olarak 25 puan, konuya uygun mizahi yönüne 25 puan, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücüne ise 50 tam puan verilerek değerlendirmeye alınacak.   

KATILIM İÇİN SON TARİH 20 KASIM!

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, sanatçı katılma formu ile birlikte, belirtilen ölçülerdeki en fazla 5 MB ve JPG formatındaki eserlerini 20 Kasım 2016 tarihine kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. İsteyen sanatçılar ise karikatürlerini, katılım formu ile birlikte Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması, Sepetçiler Kasrı, Sirkeci 34110 İstanbul, Türkiye adresine posta yoluyla gönderebilecekler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894