• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İzmir 21 °C
» »

Mobil KETEM Projesi Aliağa’da Tanıtıldı

Mobil KETEM Projesi Aliağa’da Tanıtıldı
Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) 21’inci ayağı olan ‘Kanser Taramaları Farkındalık Programı’ İzmir’in Aliağa ilçesinde gerçekleştirildi.

Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) 21’inci ayağı olan ‘Kanser Taramaları Farkındalık Programı’ İzmir’in Aliağa ilçesinde gerçekleştirildi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın himayelerinde, eşleri Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde başlatılan ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Mobil KETEM Projesinin tanıtımı düzenlenen programla yapıldı.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen tanıtım programına; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve eşi Dilek Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve eşi Özlem Acar, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakçı, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Sorumlusu Dr.Ümit Altıntığ, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Köstem, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

ALİAĞA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZKAN ORHUN: “ALİAĞA’DA BİN 226 KADINA TETKİK YAPILDI”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk tanıtım sunumunu Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun yaptı. Orhun yaptığı sunumda meme kanseri konusunda Aliağa’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Orhun, sunumunda son üç yıl içerisinde Meme Kanseri Tarama Programı kapsamında bin 226 kadına tetkik yapıldığının bilgisini verdi.

Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirten İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Sorumlusu Dr.Ümit Altıntığ, kanser nedir, kanserin nedenleri, erken tanının ve tarama tetkiklerinin önemini vurguladı. Kanserin toplumsal sağlık sorunu olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakçı, Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ALİAĞA KAYMAKAMI BAYRAM YILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Programın kapanış konuşmasını ise Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptı. Yılmaz, “Arzu eden vatandaşlarımızı sağlık müdürlüğümüze ait araçlarla evlerinden alarak mobil kanser tarama tırında tahlillerini yaptık. Tahlillerin ardından vatandaşlarımız tekrardan evlerine bıraktık. Bu hizmetlere vesile olan İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a, değerli eşleri Dilek Didem Ayyıldız’a, mobil tırda görev yapan sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mobil KETEM Projesinin tanıtım programı Gönül Elçileri Bereket Ormanları kapsamında HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde yapılan fidan dikimi ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki Mobil KETEM aracının ziyareti ile son buldu. /EGE BASIN GRUBU

İzlenme: 6949
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894