• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Modern Tarım Tekniklerine Hâkim İnsan Yetiştiriyor

Modern Tarım Tekniklerine Hâkim İnsan Yetiştiriyor
Tarım sektörüne donanımlı, yetişmiş insan kaynağı kazandırmak üzere 4 ayrı ildeki meslek liselerinde hayata geçirilen TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları

MODERN TARIM TEKNİKLERİNE HÂKİM İNSAN YETİŞTİRİYOR

Tarım sektörüne donanımlı, yetişmiş insan kaynağı kazandırmak üzere 4 ayrı ildeki meslek liselerinde hayata geçirilen TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları, 2012’den bugüne kadar toplam 241 öğrenciye, 32 öğretmen ve 931 çiftçiye eğitim sağladı.

Ankara, 23 Ağustos 2016 - Türk tarım sektörünün lider firması TürkTraktör tarafından Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle dört yıl önce hayata geçirilen “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi kapsamında hayata geçirilen TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları’nda bugüne kadar toplam 241 öğrenciye eğitim sağlandı. 124 öğrenci mezun oldu.

Ortaöğretim düzeyinde meslek eğitiminin önemini ve kalitesini artırmak; mesleki bilgi ve tecrübeye sahip kalifiye insan gücü oluşturmak ve özel sektör ile okullar arasında işbirliği sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında bugüne kadar toplam 931 çiftçi ve 32 öğretmen de eğitimlerden yararlandı.

STK ve özel sektör işbirliğini içeren, Koç Holding ve TürkTraktör tarafından sahiplenilen  “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi, okul sektör iş birliğini güçlü bir biçimde sürdürerek, TürkTraktör Tarım Makineleri Laboratuvarları’nda öğrenim gören tüm öğrencilere kendi bünyesinde ya da bayilerinde ve yan sanayi kuruluşlarında staj imkânı sunuyor.

Ankara’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasya’da Gökhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa’da Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa’da GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere dört ayrı meslek lisesinde kurulan TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları ile mezun öğrencilerin öncelikli olarak TürkTraktör bünyesinde veya satış, servis ya da bayi ağında istihdam edilmesi hedefleniyor.

Tarım makinelerinde bir ilk olan proje kapsamında, gerekli donanıma sahip sınıf ve atölyeler TürkTraktör tarafından kuruluyor; eğitim içerikleri ve modülleri ise okulların işbirliğiyle oluşturuluyor. Öğrencilere staj ve kişisel gelişim imkânı sağlayan proje ile topluma bilinçli, donanımlı ve son teknolojilere hâkim insan yetiştirilmesi amaçlanıyor.

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta: “Uygulamalı eğitim için öğrencilere en üst teknolojiye sahip makine laboratuvarları kuruyoruz.”

TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları ile yine sektörde bir ilke imza attıklarını belirten Marco Votta “Tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitim büyük önem taşıyor; çünkü artık dünya değişiyor, sürekli gelişen ve yenilenen teknolojilere vakıf olmak gerekiyor. Modern tarıma yön veren şirket olmanın getirdiği sorumlulukla, en üst teknolojiye sahip makine laboratuvarları kuruyoruz.

Öğrencilerin uygulamalı eğitim görmesi için ilgili atölyeleri de işin içine katarak başta traktör olmak üzere gerekli motor, şanzıman ve atölyede kullanılan bakım onarım ekipmanlarını onlara sağlıyoruz. Ülkemizde tarım sektörünün gelişiminin yanı sıra mezun olan öğrencilerimizin istihdam edilmesini sağlamayı ve öğrencilerimizin yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.  

Marco Votta açıklamalarını şöyle tamamladı: “2012’den bugüne kadar “124 öğrenci mezun verdik ve bunların 16’sı çalışma hayatını seçti, diğer öğrencilerimiz de meslek yüksekokulları ve üniversitelerde öğrenim hayatlarına devam ediyor. Bayilerimizde eleman ihtiyacı olması halinde o bölgenin mezun öğrencilerine istihdam sağlayabilmek için mezunların iletişim bilgilerini satış sonrası teşkilatlarımızla paylaşıyoruz. TürkTraktör olarak dört ayrı ilimizde meslek lisesi öğrencilerine etkin bir eğitim sağlamaktan ve onlara mezun olduklarında istihdam sağlamaktan ötürü gururluyuz.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894