• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İzmir 21 °C

Moğolistan’daki Türk Tarihine Işık Tutulacak

Moğolistan’daki Türk Tarihine Işık Tutulacak
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında iki önemli iş birliği protokolü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında iki önemli iş birliği protokolü imzalandı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'nin davetiyle üniversitemizi ziyaret eden Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Baatarhuu Tsagaan, İşletme ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Dr. Enkhbat Avirmed ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tsolmonbaatar Damjhuu'nun katılımlarıyla İKÇÜ’de imza töreni düzenlendi. 

SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Törende bir konuşma yapan Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Baatarhuu Tsagaan, 10 fakültede yaklaşık 20.000 öğrencisiyle Moğolistan’ın en büyük devlet üniversitesi olarak eğitim faaliyeti yürüttüklerini; dünyanın pek çok ülkesiyle akademik iş birliği yaptıklarını söyledi.  Prof. Dr. Baatarhuu Tsagaan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesiyle de her alanda iş birliği yapmak ve iki ülke arasındaki yakınlığı akademik boyutta daha da ileri seviyelere taşımak arzusunda olduklarını ifade etti.

İKÇÜ’nün Türkiye üniversiteleri arasında kuruluşundan günümüze yükselen bir değer olduğunu belirten Prof. Dr. Saffet Köse, Türk tarihi ve kültürü açısından son derece önemli bir coğrafya olan Moğolistan’da faaliyet gösteren Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile akademik iş birliği yapmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti. 

MOĞOLİSTAN’DAKİ TÜRK TARİHİNE IŞIK TUTULACAK

Her alanda akademik iş birliğini öngören protokollerin rektörler tarafından imzasının ardından İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe ile Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Dr. Enkhbat Avirmed arasında Moğolistan'daki Türk dönemi arkeolojik alanlarında iki üniversitenin ortak kazı yapmalarına ilişkin kazı protokolü imzalandı.

Prof. Dr. Gökçe dekanlığını yürüttüğü Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinin eski Türk dili ve arkeoloji alanlarında her türlü iş birliğine hazır olduğunu ifade etti. Dekan Prof.Dr.Gökçe, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili anabilim dalında görev yapan akademik personelle,  Türkiye’de sadece İKÇÜ’de bulunan Türk İslam Arkeolojisi bölümünün Moğolistan’da yapılması muhtemel ortak kazılarda önemli roller oynayacağına inandığını belirterek Moğol mevkidaşına iş birliği için teşekkür etti. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894