• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

Muhtarlarla Kıbrıs Buluşması

Muhtarlarla Kıbrıs Buluşması
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GEZETESİ / Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, halkın beklentilerini yakından takip eden muhtarların birbirleri ve Belediye ile ilişkilerinin daha da güçlenmesini sağlamak adına 26-29 Haziran tarihleri arasında Kıb

Başkan Şahin muhtarlarla Kıbrıs"ta buluştu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GEZETESİ / Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, halkın beklentilerini yakından takip eden muhtarların birbirleri ve Belediye ile ilişkilerinin daha da güçlenmesini sağlamak adına 26-29 Haziran tarihleri arasında Kıbrıs gezisi düzenledi. 
60 kadar mahalle ve köy muhtarı ile gezinin son gününde bir araya gelen Başkan Şahin; “Büyükşehir Yasası dolayısıyla iki yıl önce beldelerin kapatılmasıyla birlikte, Menemen 45 mahalle ve 20 köyden oluştu. Menemen merkezde mahalle muhtarlarımız ile 1999"dan bugüne değin sürdürdüğümüz başarılı işbirliği çalışmalarının, Belediyemize yeni bağlanan mahallelerimiz ve köy muhtarlarımız ile de sağlanması adına, birlik ve beraberliği artıran bir gezi düzenledik. Seçilmişler olarak işbirliği içerisinde ilçemize daha da fazla hizmetler sunabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.
Kıbrıs"ın ayrı bir anlamı var!
Hudut bekçiliği yapan Kıbrıs"ın Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Şahin, gezi için neden Kıbrıs"ı seçtiklerini ise şöyle açıkladı,  “Kıbrıs"ta neredeyse Türklüğün yok edilme aşaması yaşandı.  1974 yılında Türklük yeniden hayat buldu.  Yavru vatan Kıbrıs, Türkiye"nin ayrılmaz parçasıdır. Halkın güvenini alarak seçilmiş muhtarlarımızı Kıbrıs"a getirerek hem yavru vatandaki vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettiriyor, hem de Menemenli hemşerilerimizin ne büyük bedeller ödenerek KKTC"nin kurulduğunu bilmelerini sağlıyoruz” dedi.
Kıbrıs"ı yakından tanıdılar…
4 günlük Kıbrıs gezisi ile hem dinlenme hem de Kıbrıs"ın doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulan mahalle ve köy muhtarları; profesyonel rehberler eşliğinde tarihi yapıları, şehitlik ve müzeleri gezdi. Lefkoşa"daki eşi ve çocukları Rumlar tarafından katledilen Tabip Binbaşı Nihat İlhan"ın bugün Barbarlık Müzesi olarak hizmet veren evine giden muhtarlar, binada Rum saldırılarının izlerini gördü. KIBRIS Barış Harekatı"nda görev alan gazi muhtarlar, şehitlik ziyaretinde, mezar taşlarında omuz omuza savaştıkları arkadaşlarının isimlerini görünce gözyaşlarını tutamadı. Gazimagosa"daki Muratağa, Sandallar ve Atlılar Köylerinde katledilen 136 Türk"ün anıt mezarında, Rumlar tarafından eşi ve 5 çocuğu katledilen Kamil G. Simtaş"ın tüyler ürperten hikayesini dinleyen muhtarlar, şehitlerimiz için dua ettiler. Girne kapısında bulunan gotik mimarinin en güzel örneklerinden olan Selimiye Camii"ni (St. Sophia Katedrali) de inceleyen muhtarlar, gezi programlarından artan zamanlarını Salamis Bay Hotel"de değerlendirdiler.
Menemen Belediyesi"nin düzenlediği Kıbrıs gezisini değerlendiren muhtarlar; “Yakın tarihimizi yeniden hatırlama fırsatı bulduğumuz, yeni arkadaşlıkların kurulduğu, dostlukların pekiştiği bu geziyi planlayan Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin"e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894