• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İzmir 25 °C

Mustafa Destici Foça'da

Mustafa Destici Foça'da
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin dayanışma yemeğine katılmak üzere İzmir’in Foça İlçesine geldi. BBP Lideri Destici’ye 2 gün süren ziyaret programında BBP İzmir İl Başk

 BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ FOÇA’DA
Hasan Eser / Demokrat Foça Gazetesi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin dayanışma yemeğine katılmak üzere İzmir’in Foça İlçesine geldi.
BBP Lideri Destici’ye 2 gün süren ziyaret programında BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Foça İlçe Başkanı Fahrettin Saç ve partililer eşlik etti.


Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Foça'da ile egeplay

Destici, Foça ziyareti öncesinde Foça’nın Bağarası Köy’ünde partililer tarafından karşılandı. Bağarası köy’ünde partililer ile kucaklaşan Destici, köy kahvesinde köy halkı ile birlikte bir araya gelerek köylülerin  sorunlarını dinledi.
Foça Belde ve köylerini de ziyaret eden Destici, bölgede faaliyet gösteren esnaf, sivil toplum örgütü temsilcisi ve kanaat önderlerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
Daha sonra İlçe Teşkilatının Foça sahilinde ki bir mekanda düzenlediği dayanışma yemeğine katılan Destici, burada partililerin sevgi gösterileriyle karşılandı.
Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yemekte tüm masaları dolaşarak hanımlara  karanfil dağıtan Destici, Yaşlılarla da sohbet de ederek, ellerini öptü, çocukları sevdi.
Yemekten sonra yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup, hükümeti eleştiren Genel Başkan Mustafa Destici, Türkiye’de süt tartışmalarıyla suni gündem oluşturulduğunu belirterek, ülkenin asıl gündem maddesinin ise terör olduğunu vurguladı
Partililere hitaben yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Destici,“Dış güçlerin maşası olan Pkk’nın,Bdp’nin ve Kck’nın oyununa gelmeyelim.Bunlar bizim Kürt kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir.Bizim 1200 yıllık bir kardeşliğimiz var. Biz Allahın emri ile birbirine bağlanmış insanlarız. Bu birliği bozmaya ve bu vatan toprağından bir karış toprak koparmaya hiç kimsenin gücü yetmez” dedi.
“Bu ülkenin birinci gündem maddesi terördür. Terör bitene kadarda terör olacaktır” diyen Destici, “Dün yine 3’ü rütbeli 4 askerimizi şehit verdik. Terörü bir kere daha lanetliyorum. Bunun Pkk’sı Bdp’si, Kck’sı diye bir şey yok. Bunların hepsi aynıdır. ‘BDP ile müzakere edeceğiz. PKK ile mücadele edeceğiz’ sloganı halkı kandırmaktan öte bir slogan değildir. Bunlarla bir millet olarak top yekun mücadele etmek gerekir. Maalesef ülkemiz 27 yıldır terör ile gerçek anlamda mücadele etmedi. Ediyormuş gibi yaptı. En basit tedbirler alınmadı, en basit istihbarat birimleri oluşturulmadı. Eğitimli birlikler kurulmadı. Terörün finansmanıyla mücadele edilmedi. Özellikle dış desteği bağlantısı noktasında desteğin nereden geldiği bilinmesine rağmen bunlarla müttefik olup stratejik ortaklıklar sanki hiç bir şey yokmuş gibi devam ettirildi” diye konuştu.
BBP olarak diğer siyasi parti liderinden aldıkları görüş önerileri ile birlikte hazırladıkları terör ile mücadele raporunu Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı ve Ana Muhalefet Partisiyle paylaştıklarını anlatan Destici, şöyle konuştu: “O raporda, bu işin üzerinden  siyaset yapmayalım, el birliğiyle ortak bir strateji oluşturursak bir yıl içersinde terörün üstesinden geliriz dedik. Fakat bugün gelinen noktada bizim ciğerimiz yanarken iktidar ve muhalefet partisi süt tartışmasına devam ediyorlar. Suni gündemler oluşturuyorlar. Ve milletimizi kamplara bölerek çevresinde taraftarlar oluşturuyorlar. Kamuoyunu da bu işe alet ederek Türkiye’yi maalesef gerçek gündeminden uzaklaştırıyorlar.”
Terörün yanı sıra ülkede işsizlik, yolsuzluk ve adaletli gelir dağılımları gibi ciddi sorunların olduğunu ifade eden Destici, şöyle devam etti “Halbuki ülkemizin 75 milyon ferdini başı dik bir şekilde yaşatacak potansiyeli, doğal kaynakları ve insan zenginliği var. Her türlü alt yapısı buna müsait Ülkemizin tek ihtiyacı olan ehliyetli, liyakatli kadroların iş başına gelmesidir. Hiç bir ayrım yapmadan vatandaşlarımızın arasında adaletli bir şekilde yönetim tesis etmesidir”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894