• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İzmir 22 °C

Mustafa Moroğlu, 2B Ziyaretinde

Mustafa Moroğlu, 2B Ziyaretinde
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 2 B mağduru köylülerle buluşmayı ve iktidarın yanlış olduğunu iddia ettiği politikalarını halka anlatmayı sürdürüyor. Moroğlu’nun gece mesaisinin adresi Aliağa Helva

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Küçük Menderes’ten sonra Bakırçay’da 

Aliağa Helvacı’da 2 B için “Gece Meclisi”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 2 B mağduru köylülerle buluşmayı ve iktidarın yanlış olduğunu iddia ettiği politikalarını halka anlatmayı sürdürüyor. Moroğlu’nun gece mesaisinin adresi Aliağa Helvacı oldu.

Yurttaşlara “sözün sahibi sizsiniz” deyip mikrofon uzatan Moroğlu, 2 b arazilerinde rayiç bedelin yüzde 50 indirilmesi değişikliğinin yetersiz olduğunu söyledi, Şubat sonunda yapılan bu düzenlemenin halkın mağduriyetini gidermediğini savundu.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve partilileriyle birlikte, 2 B “düzenlemesi” nedeniyle yıllardır yaşadıkları yerlerden olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Helvacılılarla buluşan CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, dert dinledi. Köy meydanında kurulan masada yurttaşların yazılı şikayetlerini alan Moroğlu, sorunları not aldı.

“Parasız cebimizde Devletin eli var”

Devletin çalılık alanları ve susuz tarlaları bile yüksek bedellerle halkına kiraladığını belirten Helvacılılılar, “2 B düzenlemesi ile devlet, zaten zor geçinen ve ürünü para etmeyen bizlerin parasız ceplerine elini sokmaya uğraşıyor” diyerek, düzenlemeye karşı tepkisini ortaya koydu. Antalya’da ve Bornova’da 2 B nedeniyle köylülerin yaptıklarını yakından izlediklerini belirten Helvacılılar, tedirginliklerini giderecek bir çözüm geliştirilmezse haklarını kararlılıkla savunacakları uyarısında bulundu.

2 B yasal düzenlemesinin bir çözümden çok sorunları beraberinde getirdiğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Moroğlu ise, halkın taleplerinin yanında olduklarını söyledi. Moroğlu, 2 B düzenlemesinin partiler üstü bir anlayışla sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, “Bugün Helvacı’da AKP’lisi, CHP’lisi ve MHP’lisi de ortak kaygıları taşıyor ve toprağına sahip çıkıyor. CHP’nin 30 yıllık 2 B konusunda, Barış Projesi adını verdiği, insanı temel alan yaklaşımı ve önerileri TBMM’de dikkate alınmadı. Başka bir konutu olmayanlar ve esnafın kullandığı işyerleri için emlak vergisi üzerinden değer belirlemeyi önermiştik. AKP iktidarı, kendi yasal düzenlemesi üzerinden daha bir yıl geçmeden, rant temelli yaklaşımından vazgeçmeden değişiklik yaptı. Bu yasanın halkın ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledik, haklı çıktık. Ama dağ ve orman köylüsü başta olmak üzere halkın mağduriyeti giderilemedi” dedi.

2 B NEDİR?

Anayasa’nın 169’uncu maddesine göre, 31.12.1981 tarihinden önce orman niteliğini kaybeden, 6381 Sayılı Orman Kanunu’nun 2/B Maddesi uyarınca orman sınırları dışına çıkarılmış olan arazilerdir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894