• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İzmir 16 °C

Nelipide Gurme hedef büyütüyor

Nelipide Gurme hedef büyütüyor
NELİPİDE GURME HEDEF BÜYÜTÜYOR

2016 yılını yüzde 25 oranında büyüme ile kapatan Nelipide Gurme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Türkiye için zorlu geçen bir yıl oldu ancak Nelipide olarak biz Ordu’dan sonra Avrupa’da da yeni bir fabrika açmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de pideyi belirli bir lezzet standardına getirmek ve markalaşmasını sağlamak ayrıca pideyi günlük öğünlerin vazgeçilmezi haline getirmek için yola çıkan Nelipide Gurme,  2016 yılsonu toplam satış gelirini, 2015 yılına göre yüzde 25 oranında artırdığını açıkladı.

2016’nın ikinci yarısında yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen 2016 yılını bayileriyle birlikte 8.600.000 TL gibi bir ciroyla bitirdiklerini söyleyen Nelipide Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Ekonomimiz çok hassas bir dönemden geçiyor. Bu nedenle gerçekçi hedefler belirlemeye çalışıyoruz. Hedefimiz, 2017 yılında franchise sistemiyle 12 şubeye ulaşmak. Öte yandan İstanbul Avrupa yakasında ve Ankara’da şube açma hedefimiz bulunuyor” dedi.

“YENİ YATIRIMLARIMIZIN ALT YAPISINI OLUŞTURDUK”

Öte yandan 2017 yılında Avrupa’da yeni bir fabrika kurarak dondurulmuş gıda ihracatındaki zorlukları bir nebze törpülemeyi amaçladıkları aktaran Aktaş, “Marketleri gezdiğinizde görüyorsunuz ki dondurulmuş ürün rafları, her geçen gün artıyor. Özellikle günümüzde aile bireylerinin hepsinin çalışmasından dolayı sağlıklı ve lezzetli çabuk tüketilebilen dondurulmuş ürünlere yöneldiklerini görüyoruz. Bu arz-talep dengesini karşılamak için sektöre yeni oyuncular giriyor ve sektör bu artışla doğru orantılı olarak her geçen gün büyüyor. Bu nedenle Nelipide Gurme olarak bu sene fizibilite çalışmalarını tamamlayarak Avrupa’da bir tesis açmayı planlıyoruz. Çünkü biz, hem restoran sektöründe hem de dondurulmuş pide sektöründe kaliteli ve katkısız ürünlerimiz ile fark yarattık. Amacımız her iki kulvarda da proaktif yapımızı sürdürerek sektörde lider olmak” açıklamasında bulundu.

Nelipide Gurme, ‘aile’siyle büyüyor

Hem fabrikada hem de restoranlarında toplam 450 kişiyle müşterilerine kusursuz hizmet anlayışlarını sunmak için çalıştıklarını aktaran Nelipide Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, açılacak her yeni şubeyle Nelipide ailesini daha da büyütmek istediklerini belirtti. Aktaş, kadınların bireysel güçlerini ellerine alarak ülke ekonomisine katkı sağlamalarına yardımcı olmak için özellikle fabrikalarında kadın personel istihdamına da önem verdiklerinin altını çizdi.

NELİPİDE GURME ???

1981 yılında Ordu merkezde, 8 masalı bir pide salonu olarak faaliyetine başlayan Aktaşlar Lezzetler Gurubu, bugün Nelipide Gurme markası ile 2013 yılından beri hizmet veriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş; “Yemeyi, içmeyi, hatta daha önce ağırlamayı, yani misafiri çok sevmekle başladı hikayemiz” diye anlatıyor… Farklılaşan lezzeti ve restoran konseptiyle pideye sınıf atlatan Nelipide Gurme, alışık olunanın aksine, kendine özgü lezzetleriyle pide restoranı algısında farklılık yaratıyor. Ordu’nun eşsiz tatlarının harmanlandığı birbirinden farklı pide çeşitlerinin yanında Nelipide Gurme'de, Türk Mutfağı’nın seçkin lezzetlerinin yer aldığı zengin bir menü ve Ordu köy kahvaltısı da bulunuyor. Nelipide Gurme, Ordu’da Güzelyalı, Durugöl ve Çarşı olmak üzere toplam üç şubeyle hizmet veriyor. İlk konsept mağazasını 2013 yılının başında İstanbul Bağdat Caddesi’nde açan Nelipide Gurme’nin Beylikdüzü’nde de şubesi bulunuyor. Ordu’da doğan Nelipide, franchise vererek Türkiye’de büyümesini sürdürecek. 2017 yılı sonunda 12 şube sayısına ulaşmayı hedefleyen marka, yeni yatırımcılara kapısını sonuna kadar açıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894