• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İzmir 25 °C

Sosyal Bilimlerde sınırları kaldırdık

Sosyal Bilimlerde sınırları kaldırdık
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, bu yıl ilk kez dört bölüme lisan
SOSYAL BİLİMLERDE SINIRLARI KALDIRDIK
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, bu yıl ilk kez dört bölüme lisans öğrencisi kabul ediyor. Tarih, Medya ve İletişim, Sosyoloji ve Felsefe bölümleri ilk öğrencilerine kapılarını açıyor.
 
YENİ BÖLÜMLER, YENİ ÖĞRENCİLER…
İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, bu yıl Medya ve İletişim, Tarih, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerine lisans öğrencisi alacaklarını ve öğrencilere fakülte bünyesindeki 13 farklı bölümde yan dal ve çift ana dal yapma imkânı sunacakları müjdesini verdi. Prof. Dr. Gökçe, çok sayıda bölümü aynı çatı altında birleştirerek diğer üniversitelerden farklı bir yapı ortaya koyduklarına işaret etti. Dekan Gökçe, böylece öğrencilerin sosyal bilimlere ilişkin zengin bir ders havuzundan faydalanarak farklı alanlarda çift ana dal ve yan dal yapma imkânına sahip olacaklarını belirtti. 
 
SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDEKİ SINIRLARI KALDIRILDIK
Sosyal bilim alanlarında yeterince ortak zemin oluşturulamayan benzer fakültelere rağmen disiplinler arası işbirliği ile sosyal ve beşeri bilim alanlarındaki sınırların kaldırıldığı bir akademik yapı inşa ettiklerine işaret eden Dekan Gökçe, bölümlerin lisans programlarının ilk yılında mümkün olduğu kadar ortak bir program uygulanacağını söyledi. 
 
ÖĞRENCİLERE SEÇME ŞANSI VEREN BİR BÖLÜM: MEDYA VE İLETİŞİM
Bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek olan Medya ve İletişim Bölümü’nün pek çok avantaj sağladığının altını çizen Dekan Prof. Dr. Gökçe, 20 kişilik kontenjanla öğretim üyesi başına düşen az sayıda öğrenciye etkin akademik danışmanlık verileceğini söyledi. Prof. Dr. Gökçe, hedeflerinin Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşları tarafından aranan özelliklere sahip gazeteci, halkla ilişkiler ve reklamcı, radyo televizyon ve sinemacılar yetiştirmek olduğunu aktardı.  
Prof.Dr.Gökçe, “İletişim fakültelerinde, öğrenciler hangi bölümü kazandıysa dört yıl boyunca o bölümde eğitim almak zorunda kalıyor. Oysa Medya ve İletişim Bölümü’nde öğrencilere ilgilerine göre seçme şansı sunuyoruz. İlk iki yıl aldıkları ortak derslerle gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo televizyon ve sinema, görsel iletişim tasarımı gibi alanlar hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, iki yılın sonunda derinleşmek istedikleri alanı bilinçli bir şekilde tercih ederek; atölyelerde uygulamalı eğitimler görecekler” diye konuştu.
 
 İSTİHDAM SORUNU YAŞAMAYAN SOSYAL BİLİMCİLER
Alelacele açılan bir fakülte olmadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Turan Gökçe, Türkiye’nin ihtiyacı olan, dünya standartlarında donanıma sahip sosyal bilimciler yetiştireceklerini kaydetti. Prof.Dr. Gökçe,  “Öğrencilerimiz her biri 20’şer kişilik kontenjanla açılan, bölümlerimizde, zorunlu hazırlık ve % 30 İngilizce uygulamasıyla ikinci yabancı dil öğrenme şansına da sahip olacaklardır” dedi. 
 
TÜBİTAK’TAN 2000 TL’LİK BURS 
TÜBİTAK bursuyla teşvik edilen başarılı öğrencileri beklediklerini vurgulayan Dekan Gökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜBİTAK’ın bu öğretim yılından itibaren başlattığı, temel sosyal bilim alanlarını tercih edecek olan başarılı öğrencilere burs verilerek teşvik edilmeleri uygulaması hem istekli öğrencileri, hem de onlarla buluşmayı bekleyen bizleri heyecanlandırdı. Az sayıda lisans öğrencisinin alındığı sınıflarda özel yetiştirilme şansını yakalayacak başarılı öğrencilerimiz, Türkiye’de ve yurt dışında açılan lisansüstü programlara kabul edilebilir nitelikte olacaklardır. Yükseköğrenim kariyer planlamasını sosyal bilimler alanında yapan öğrencilerimizi, ilk defa öğrenci alacak olan Medya ve İletişim, Tarih, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerimize bekliyoruz.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894