• BIST 9530.47
  • Altın 2484.901
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.8472
  • İzmir 20 °C

Serkan Acar'a SÖZÜNÜ TUT Uyarısı

Serkan Acar'a SÖZÜNÜ TUT Uyarısı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan 104 işçi direnişlerinin 49. günü 1 temmuz itibarıyla işe alınacakları sözü verilmişti. Aradan geçen zaman içinde verilen söz gerçekleşmeyince işçiler basın açıklaması y

İŞTEN ÇIKARILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ BAŞKANA VERDİĞİN SÖZÜ TUT HATIRLATMASI

ALİAĞA BELEDİYE İŞÇİLERİ "VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYORUZ"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan 104 işçi direnişlerinin 49. günü 1 temmuz itibarıyla işe alınacakları sözü verilmişti. Aradan geçen zaman içinde verilen söz gerçekleşmeyince işçiler basın açıklaması yaptı.

EMEK VE EKMEK KUTSALDIR

Yıllarca belediyenin çeşitli kademelerinde onurlarıyla çalışan içiler olduklarını belirten Seçil Adalet Işık Başkan Acar'ın işten çıkarılmalarına gösterdiği bir çok gerekçenin sonuncusu olarak tasarruf tedbirleri olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: " Asıl amacın tasarruf olmadığını da biliyoruz. Siyasi hesaplaşmanın kurbanları seçildiğimizin de bilincindeyiz. Kararın kendisi siyasi bir karardır. Ama bilinmelidir ki ekmek üzerinden siyasi hesap yapılamaz.  Çünkü emek ve ekmek kutsaldır" dedi.

VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURMASINI BEKLEDİK

49 günlük direnişte bir çok kesimin haklılıklarına inandıkları için yanlarında yer aldığını ifade eden Işık MHP ilçe başkanının arabuluculuğuyla başlayan sürecin arkasında durulup verilen sözün yerine getirilmesini bugüne kadar beklediklerini belirterek şunları kaydetti: "Basın ve halkımızın şahitliğinde direnişimizin simgesi olan çadırımızı kaldırdık. Ve bu güne kadar sayın başkanın, verdiği sözün arkasında durmasını bekledik. Aliağa’da seçim kazanmış olabilirsiniz. Halkımız size teveccüh etmiş olabilir ya da ilçemizin konjonktürü gereği başkan seçilebilirsiniz. Ancak size oy veren ve oy vermeyenlerin başkanı olmak gerektiğini size hatırlatmak isteriz. Çünkü bizler; mutlaka çalışması gereken, mazereti olan arkadaşlarımızın varlığını sizinle paylaştık" dedi.

KİMSE SABRIMIZI DENEMEYE KALKMASIN

İşe alımların gerçekleşmesini beklenirken alınan duyumlar sonrası başkan ve yardımcılarıyla görüştüklerini, gelinen süreçte herhangi bir somut adım atılamadığı için tekrar alanlarda olduklarını söyleyen Işık  "   Kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın. Bizler, başkanın sözünün arkasında durması gerektiğini ve daha önce varılan uzlaşma çerçevesinde bir an önce arkadaşlarımızın işe iadesini istiyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Sözünde durmanın erdem olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Mutlaka ama mutlaka yapılan anlaşmaya uyulması gerektiğini de hatırlatıyoruz. İşimizi istiyoruz.  Kimseden ne sadaka ne ulufe bekliyoruz. Haksız yere işten atıldık ve işimize geri dönmekten başka amacımız yoktur. Kısa bir süre daha bekleyeceğiz. Verilen söz yerine getirilmezse, başkanın sözünde durmadığını ve gereğini yapacağımızı, kamuoyu ve basınımızın değerli temsilcileriyle paylaşarak yeniden hakkımızın peşine düşeceğimizi bildiririz" diyerek sözlerine son verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894