• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İzmir 17 °C

Serkan Acar Odasında Sözlü Yapacak

Serkan Acar Odasında Sözlü Yapacak
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Belediyesi, Sözleşmeli Avukat Alacak. Sözlü mülakatla alınacak olan avukat için Aliağa Belediye Başkanlık makam odasında sözlü mülakat yapılacak. Belediyenin sözlü sınavla alacağı “Tam zamanlı sözleşmeli per

SERKAN ACAR, SÖZLÜ YAPACAK! 

ALİAĞA BELEDİYESİ ELEMAN ALACAK 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Belediyesi, Sözleşmeli Avukat Alacak. Sözlü mülakatla alınacak olan avukat için Aliağa Belediye Başkanlık makam odasında sözlü mülakat yapılacak. Belediyenin sözlü sınavla alacağı “Tam zamanlı sözleşmeli personel” ilanı 12 Ağustos 2014 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yayınlandı.  

7 Mayıs’ta 104 taşeron çalışanı işten çıkaran Aliağa Belediyesi, Sözleşmeli avukat alacak. Başvurularda genel koşulların yanında avukatın Aliağa’da ikamet etmesi koşulu aranıyor. Yazılı sınav yapılmadan, sözlü mülakatla alınacak olan avukat için 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de Aliağa Belediye Başkanlık Makam odasında sözlü sınav yapılacak.

SERKAN ACAR’IN ODASINDA SÖZLÜ SINAV VAR

Belediye Başkanının odasında yapılacak Sözlü sınavda adayların mesleki, genel kültür, yetenek, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı göz önünde bulundurulacak 

SERKAN ACAR SÖZLEŞMELİ MEMUR ALACAK

Belediyeye alınacak avukat, 5393 Sayılı kanunun 49. Maddesi gereğince “Sözleşmeli memur” statüsünde istihdam edilecek. Sözlü mülakata girmek isteyen adaylar Başvuru Dilekçesi,  Öğrenim Durum Belgesi onaylı Fotokopisi, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Sağlık Raporu, Fotoğraf, Özgeçmiş (CV), İkamet Belgesi, Adli Sicil Belgesi ile birlikte 18-22 Ağustos tarihleri arasında, Aliağa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen müracaat edecek.  

TEPKİ ÇEKEN UYGULAMA: SÖZLÜ SINAV

Avukat’ın yazılı sınav yerine, sözlü mülakatla alınacak olması Aliağa kamuoyunda tartışma yarattı. Torpili öne çıkaracağı endişesiyle Türkiye’de çok eleştirilen sözlü sınav uygulaması sık sık yargıya taşındı.

SÖZLÜ SINAVLAR TORPİL, ADAM KAYIRMA VE İLTİMAS İDDİALARI YARGIYA TAŞINIYOR

Sözlü sınavlara, şaibeye ve keyfi değerlendirmeye açık olduğu iddiasıyla kamuoyu vicdanında kuşkuyla bakılıyor. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözlü olarak yapılan “görevde yükselme sınavı” da torpil, adam kayırma ve iltimas iddiaları üzerine şaibeli olduğu gerekçesiyle yargıya taşındı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894