• BIST 9709.19
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 25 °C

Serkan Acar’a Cevap Var

Serkan Acar’a Cevap Var
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HABER: ALİAĞA POSTASI/ Aliağa Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen darp olayı ile ilgili Başkan Serkan Acar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya, olaya karışan işçi Erol Erdal Bozkurt'tan cevap geldi.

Serkan Acar’ın İddialarına  Cevap Var

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HABER: ALİAĞA POSTASI/ Aliağa Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen darp olayı ile ilgili Başkan Serkan Acar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya, olaya karışan işçi Erol Erdal Bozkurt'tan cevap geldi. 

İşte o açıklama :" 7 Mayıs 2014 tarihinde 104 taşeron işçisinin Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından belediyedeki işlerine son verildi. Bunun üzerine 49 gün boyunca meydanda direniş gerçekleştirmiş, tüm kamuoyuna duyurmuşuzdur. Direniş sürecinde içimizden seçilen 5 kişilik direniş komitesi zaman zaman Serkan Acar ve yönetimiyle 1 saat – 2 saat süren görüşmeler yapmışızdır. Taleplerimiz netti: İşe dönmek. Bunun dışında başka ne demişiz? Kendisi de niyet olarak uzlaştığımızı önden 6 engelli arkadaşımızı alacağını söyleyip zamanla da çıkarılan arkadaşlarımızı mağdur etmeyip bu sayının 30 hatta 40 kişi de olabileceğini , daha fazla da olabileceğini söylemiştir. Son olarak ta ilçe başkanını yanımıza yollayıp , çadırda kalan 30 arkadaşımızla görüştürüp; bizzat bizim yanımızda ilçe başkanına da olur vermiştir. Beraber basın açıklaması yapıp durumu da kamuoyuna duyurmuşuzdur. 

Yalnız verilen hiçbir söz yerine getirilmemiş, tazminatlarımız dahi ödenmemiştir. Durumu hatırlatmak ve verilen sözlerin yerine getirilmesini söylemek için belediyeye ben ve Murat Kılıç arkadaşım gitmişizdir. İlk olarak Başkan yardımcısı Mahmut Bey bizimle görüşmüş, daha sonra da Ömer İşlek’in odasına çağırmıştır. Oda kalabalıktı, içeride belli bir huzursuzluk olduğunu hissetmiş ama sıkıntı yaşayacağımızı düşünemedik. Serkan Acar girer girmez “Sizin niyetiniz nedir?” diye bağırmaya başlamış, ben de verilen sözlerin tutulması, hakkımızı istemek olduğunu söylemişimdir. Kendisi ayağa kalkarak niyetimizin bu olmadığını söyleyip bağırarak üzerime saldırmıştır.    

3.KAT İLE 2. KAT ARASINDA KAMERA OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORLAR

Olay koridorda devam etmiştir.3. kat ile 2. Kat arasında yine darp edilmişimdir. Kamera kayıtlarını emniyete verdiği doğrudur fakat odada ve 3.kat ile 2. Kat arasında kamera olmadığını çok iyi biliyorlar. Kamera görüntülerini istediği an silip istediği hale getirebilirler ,sistem ellerinde. Ömer işlek adlı şahıs koridorlar da silahla geziyor, bunu da bilmeyen yoktur. Bizlerin işten çıkarılması yetmemiş, mağduriyetimiz ortadayken, çoğumuz kiracı ve borçları birikmişken bir de saldırılması, hakkımızda iftiralar atılması bizleri itibarsızlaştırmaya çalışması sorunun kendisinden kaçmak ve suçluluk psikolojisindendir. Hakkımda ve arkadaşlarıma da “İşçileri satmışlar” ifadesi kullanmıştır. 

NERDE, NE ZAMAN OLURSA OLSUN BASIN ÖNÜNDE, RADYO PROGRAMINDA YÜZLEŞELİM

Bu  ifade koca bir yalan. Bizler Turgut Oğuz döneminde sendikal faaliyet ile haksızlıklara boyun eğmemiş, kendimizden önce işçi arkadaşlarımıza kendimizi siper etmişizdir.400 işçi gerektiğinde iş bırakmış; örgütlü ,kardeşçe bir yapı inşa etmişizdir. İşçiler bize güvenir ve sever.2 kere işten atılmış, işçiler sahip çıkmış işimize de geri dönmüşüzdür. Serkan Acar bunun bilincindedir. O yüzden de bizi bize düşürme, itibarsızlaştırma niyetindedir. Zaten bize de “Bu temsilcilik, komite nedir? Kaldırın bunu.” Diyerek sitemlerde de bulunmuştur. Asıl olan örgütlü ve bilinçli işçiye tahammülsüzlüktür. Bu kin ve nefret nedir? O kadar ki geldiğiniz günden beri işçiler ile uğraşıyorsunuz. Belediyede çalışan arkadaşlarımız da korku içinde. 

BELEDİYE KORKU TÜNELİNE DÖNÜŞTÜ

İnsanları ekmekle terbiye etmek hangi kitaba sığar? “Acaba yarın işimden mi olacağım?” korkusu yaratacağınıza; uzlaşmaya anlamaya meyilli  olsaydınız daha farklı olmaz mıydı? Bizlerle ilgili, şahsımla ilgili söylenenler kesinlikle yalan ve uydurmadır. Zaten temsilci olarak kendisiyle birebir hiçbir görüşmemiz de olmamıştır. Görüşmeler en çok 5 en az 2 kişiyle gerçekleşmiştir. Bu tür şeylerin yaşanacağını bildiğimizden temsilci olarak birebir başkanla görüşmeye gidilmemiştir. Olayı manipüle edip asıl sorundan uzaklaşmak, her an işçiye saldırmak ve iftira atmak bir belediye başkanına yakışmıyor.  Bu da yetmezmiş gibi bizlerden bazı arkadaşların belli başlı örgütlere üye olduğunu tartışması bardağı taşıran son damladır. Bu karalamalara sessiz kalamayız. Kimse de burada yalnız değildir. İşçi sınıfı yalnız kalmaz. Haklılığımızı her geçen gün Aliağa halkı anlıyor. Gereken cevabı da zamanı geldiğinde verecektir. İşçiyle uğraşılmaz, zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Ekmeğimizle oynadınız, onurumuzla oynatmayız. 

BUNUN ADINA İŞÇİ DÜŞMANLIĞI DENİR

Yakışmıyor şu yaşananlar Aliağa’ya. Belediye başkanı olmak herkese eşit, insani yaklaşmayı gerektirir. Toparlayıcı olmayı gerektirir. Kin ve nefret eken fırtına biçer. Bizleri yaralı bıraktınız başkan, ekmeğimizi, onurumuzu ayaklar altına almaya çalışıyorsunuz. Ben onurlu bir işçi olarak bunu unutmayacak ve her yerde bunu dile getireceğim. Bizlere iş bulduğunuzu söylüyorsunuz. Önce işten at; sonra mimle, etiketle, bankamatikçi de sonra da tasarruf tedbiri de.. Kim alır bu işçileri. Sende nasıl bir vicdan var başkan. Böyle olmaz, Aliağa’da hakkımızı alana kadar davamızdan vazgeçmeyiz. Her birimiz ev geçindiren, sorumlulukları olan işçileriz. Belediye koridorlarında durmadan işçiler cinnet geçiriyorsa bunun sorumluluğu sizlerindir. Daha ne kadar mağdur edeceksiniz bizi, yakında paralel yapı derseniz buna da şaşırmayız herhalde. Bu kadar olay karşısında yine de iyi niyetliyiz. Bize bir adım atana on adım atarız. Barışın, mantığın dilini kullanmak için hiçbir zaman geç değil…  "

"NE OLMUŞTU ? "

Aliağa Belediyesi'nden 104 taşeron işçisi Mhp'li Başkan Serkan Acar tarafından ilk icraatı olarak  işten çıkarılmıştı.Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından önce bankamatik çalışanı (İşe gitmeden maaş alan) olarak lanse edilmiş, daha sonra da tasarruf amacıyla çıkarıldıkları belirtilmişti.İşçiler de bu durum üzerine işe geri dönme talebiyle Demokrasi Meydanı'na direniş çadırı kurarak eyleme başlamışlardı.Direniş sürecinde çeşitli gerginlikler yaşanmış, karşılıklı iddialar ortaya atılmıştı.Direnişin 49. gününde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir ile Demokrasi Platformu Bileşenlerinin ortak görüşmeleri sonucunda karşılıklı iyi niyet temelinde bir kısım işçinin işe alınması konusunda mutabakat sağlandığı ortak basın toplantısı ile açıklanmış.İşçiler de verilen sözler üzerine direniş çadırını kaldırmıştı.Ancak geçen süre içinde işçilerden hiçbiri işe iade edilmemiş, tazminatları bile ödenmemişti.Son olarak geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Serkan Acar ile görüşmeye giden iki işçinin Başkan tarafından darp edildiği iddiaları basın yansımış, Başkan Serkan Acar'da konu ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlamıştı. http://www.aliagapostasi.com/baskana-cevap-var/200/

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894