• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İzmir 16 °C

İzmit’ten İzmir’e destek yürüyüşü

İzmit’ten İzmir’e destek yürüyüşü
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Fenilketonüri (PKU) ve Çölyak hastalıklarına destek için kurulan MET-DER’in gönüllü üyesi Hakan Pekzorlu farkındalık yaratmak ve PKU-Çölyak hastalıklarına
HAKAN PEKZORLU’DAN “İZ BIRAK” FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
 Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
Fenilketonüri (PKU)  ve Çölyak hastalıklarına destek için kurulan MET-DER’in gönüllü üyesi Hakan Pekzorlu farkındalık yaratmak ve PKU-Çölyak hastalıklarına dikkat çekmek için İzmit’ten İzmir’e yürüdü.
 
9Ağustos 2014 tarihinde  İzmit’ten destek yürüyüşüne başlayan Hakan Pekzorlu 28 Ağustos’ta(Bugün)  İzmir Konak meydanında Ege Çölyak’la Yaşam Derneği üyeleri ve yürüyüşe destek veren gönüllüler tarafından sevinçle karşılandı. 
 
Duygusal anların ardından yaptığı basın açıklamasında Hakan Pekzorlu;  “Tahminen 500 km olan mesafeyi 20 günde tek başıma yürüdüm. PKU ve Çölyak hastalıkları konusunda bir farkındalık yaratmayı ve dikkat çekmeyi amaçladım. Yürüyüş esnasında çeşitli insanlarla konuştum, onlara süreç hakkında bilgi verdim, çeşitli yerel yönetimleri ziyaret ettim.  İnsanlar bana çok yardımcı oldular, yiyeceklerini paylaştılar. İnsanlarımız çok yardımsever, 20 günlük yürüyüşümde güzel hikayeler biriktirdim” dedi. 
Karşılama törenine MET-DER Başkanı Nesrin Atar, Buca Eski Belediye Başkanı  ErcanTatı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da katıldı. Yapılan kısa basın toplantısından sonra katılımcılar PKU- Çölyak hastalıklarıyla savaşta iyi dileklerinin simgesi olarak ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktılar. 
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Öğretim Üyesi, Ege Çölyakla Yaşam Derneği Kurucu Üyesi ve Öğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sema Aydoğdu;“Beklentiden uzak, tamamen insanlık adına gerçekleştirilen bu yürüyüşün toplumumuza örnek teşkil etmesini umuyorum.  Hakan Pekzorlu’ya şükranlarımı, sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894