• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İzmir 21 °C

Aliağa'da ŞİRKET Bereketi

Aliağa'da ŞİRKET Bereketi
ALİAĞA HABER/ ARASTA GAZETESİ /Aliağa Ticaret Odası’nda yılın ilk sekiz ayında 137 yeni firmanın kayıt yaptırdı, buna karşılık ise 129 firmanın kaydı silindi. Yeni üye sayısı kaydını sildiren üye sayısından daha fazla olurken en fazla firma İnşaat Sektörü

ALTO’da Kurulan Şirket Sayısı Kapananı Geçti

ALTO’ya Sekiz Ayda 137 Firma Kayıt Yaptırdı

ALİAĞA HABER/ ARASTA GAZETESİ /Aliağa Ticaret Odası’nda yılın ilk sekiz ayında 137 yeni firmanın kayıt yaptırdı, buna karşılık ise 129 firmanın kaydı silindi. Yeni üye sayısı kaydını sildiren üye sayısından daha fazla olurken en fazla firma İnşaat Sektörü’nde kuruldu.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yerel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı ve Ocak-Ağustos döneminde, ALTO’ya kayıt yaptıran yeni üye sayısının geçtiğimiz yıla göre arttığını söyledi. Başkan Saka, “Siyasi atmosferin ekonomiyi de olumsuz etkilediği dönemde Odamıza 137 firma kayıt yaptırdı. Bu rakamlar Aliağa’da ekonomik hareketliliğin devam ettiğini göstermesi açısından sevindirici bir durum” diye konuştu. Bu yılın ilk sekiz ayında ise kapanma, terk nedeniyle ALTO’dan kaydını sildiren üye sayısının ise 129 olduğunu belirten Başkan Saka, “Yani yılın ilk sekiz ayında kayıt yaptıran üye sayımız kaydını sildiren üye sayımızdan daha fazla. Kapanan firmaların ise önemli bir kısmı münfesih duruma düşen ve vergi kaydı kapanarak resen oda tarafından kapanan firmalardan oluşmaktadır” dedi.

Bu yılın ilk sekiz ayında en fazla yeni kayıt yaptıran üyelerin İnşaat Sektörü’nde olduğunu belirten Saka, “Bu sektörde 18 yeni üyemiz kayıt yaptırmıştır. İnşaat Malzemeleri, Hazır Beton ve Doğal Gaz gibi inşaat sektörüne hizmet veren sektördeki kayıtları da topladığımızda yeni kayıt yaptıran firma sayısı 40’ı geçiyor. Yani odamıza kayıt yaptıran her 4 üyeden birisi inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bu hareketlilik daha da büyüyecektir. Aliağa’da inşaat sektörünün ciddi bir gücü ve artırabileceği potansiyeli bulunuyor” şeklinde konuştu.

Başkan Saka, En fazla kayıt yaptıran diğer sektörlerde ise inşaat sektörü grubunu 15’er üye ile Nakliye-Lojistik sektörü ve Sigorta-Mühendislik-Kooperatif sektörlerinin takip ettiğini söyledi. Başkan Saka, en az üye kaydı olan sektör grubunun ise Tekstil-Konfeksiyon, Beyaz Eşya-Zücaciye-Mobilya, Dershane-Basın-Yayın-Fotokopi ve Matbaa-Plastik Alım Satım sektörünün olduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894