• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İzmir 23 °C

Hüseyin Ekren'den SU UYARISI

Hüseyin Ekren'den SU UYARISI
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Ambalajlı su satış yerleri ve ambalajlı su nakil araçlarının tabi olacağı esasların belirlenmesinin ardından açıklama yapan Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, bakkallarda ve büfelerde satılacak olan su için ön

ALİAĞA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI HÜSEYİN EKREN'DEN SU UYARISI 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Ambalajlı su satış yerleri ve ambalajlı su nakil araçlarının tabi olacağı esasların belirlenmesinin ardından açıklama yapan Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, bakkallarda ve büfelerde satılacak olan su için önerilerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın, "Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından konuyla ilgili uyarılarda bulunan Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, yaptığı yazılı açıklamada şu hususlara yer verdi: " İzinli kaynak ve içme suları ile doğal mineralli suların üretimi sonrasında depolanması, satış yerleri ile su naklinde kullanılacak araçların sahip olacağı nitelikleri, izin verme şartları, çalışma esasları ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları belirlemek üzere Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği yürürlüğe girmiştir. Yeni düzenlemeyle getirilen yenilikler şöyledir; Su satış yerlerine ek olarak depolar ve nakilde kullanılan araçlar izne tabi olup, nakil araçları ve tankerler üzerinde izin tarih ve sayılarının bulunması zorunludur. Ayrıca açık alanda depolama yapmak ve açık kasa ile açıkta satış yapmak da yasaklanmıştır. Market, büfe vb. gibi yerler dahil tüm satış yerlerinde, ambalajlı sular güneş ışığı, toz, duman, ısıya maruz kalmayacak şekilde düzenlenecek ve dışarıda boş ve dolu kaplarla suyun teşhiri ve reklamı yapılmayacaktır. Üretim, satış ve nakil yapan personelin Hijyen Eğitim Sertifikası alması zorunludur. Su Satış Yeri İzin Belgesinin satış yerinde görülecek şekilde asılmalıdır. Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından su satış yerleri, depolar ve nakil araçları ile satışa sunulan sulara yönelik piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları 3 ayda bir denetlenecek" dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894