• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İzmir 22 °C

Saç Dökülmesini Önlemek İçin...

Saç Dökülmesini Önlemek İçin...
Rephair Danışman Dermatologu Ahmet Günay, özellikle sonbaharda artan saç dökülmesi problemlerine karşı, saçlarımızı korumanın yollarını 10 maddede özetledi
SAÇ DÖKÜLMESİNE ENGEL OLAN 10 SAĞLIKLI ÖNERİ
 
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
Rephair Danışman Dermatologu Ahmet Günay, özellikle sonbaharda artan saç dökülmesi problemlerine karşı, saçlarımızı korumanın yollarını 10 maddede özetledi 
 
Rephair Danışman Dermatologu Dr. Ahmet Günay, özellikle mevsim dönümlerinde etkili olan saç kaybını önlemek için üzerimize düşen görevler olduğunu hatırlatıyor. Saçlarımızı korumak için yapılması gerekenleri anlatan  Dr. Ahmet Günay’ın uyarı ve önerileri şöyle: 
 
 1 -) Saçlı deri temizliği çok önemlidir. Günümüz insanı, sanayi artıkları, hava kirliliği, çalışma ortamı gibi nedenlerle saçlarını her gün ya da gün aşırı yıkamak zorunda kalıyor. Bu da saçlı deri sağlığı için gerekli yağ ve nemi kurutacağından uygun şampuan ve nemlendiricilerin seçilmesini gerekli kılıyor. Özellikle yağlı saçların daha fazla döküldüğünü bildiğimizden saç temizliğimiz için kullanacağımız ürünleri doğru seçmemiz gerekiyor. Saçlı deriyi daha iyi temizleyen, içeriğinde fazla kimyasal bulunmayan, doğal maddeler içeren (örneğin Capigen, Saw palmetto, d panthenol gibi) şampuan ve temizleyiciler kullanmak dökülmeyi önlemek için yapılacaklar arasındadır.
 
2-) Sağlıklı beslenme diğer bir gereklilik. Cildimize olduğu gibi saçlarımıza da faydaları bilinen yeterli protein ve vitamin içeren beslenme tarzının tercih edilmesi önemli.
 
3-) Yeterli su tüketimi de bir başka önemli unsur. Günde 2- 2,5 litre su içmek, cildimize olduğu gibi saçlı derimize de gerekli nemi içeriden sağlayarak saç dökülmesinin önlenmesinde önemli rol oynar. 
 
4-) Saç dökülmesinin engellenmesine ve büyüme aşamasındaki saçların güçlenmesine yardımcı olduğu bilinen HSOR maddesi hakkında yapılan klinik çalışmalar etkili sonuçlar vermiştir. HSOR enzimleri içeren ürünleri düzenli olarak kullanmak, saç dökülmesinin engellenmesinde ve büyüme aşamasındaki saçlarda artışa yardımcı olmaktadır.
 
5-) Saçları tararken saçlı deriye temas etmek folliküllerde bulunan faydalı yağların saç tellerine yayılmasını sağlar. Fön, düzleştrici gibi cihazlar sık ve yakın mesafeden kullanıldığında saçlı deri doğal nemini kaybeder, hem dökülme hem de kırıkların oluşumu kolaylaşır. Devamlı şapka, jöle gibi saçlı derinin hava almasını engelleyen etmenlerin de saç dökülmesini tetiklediği unutulmamalıdır.
 
6-) Periyodik olarak saç sağlığını olumlu etkilediği bilinen B Vitamini, birtin ve d-panthenol almak, saç dökülmesinin engellenmesinde önemlidir.
 
7-) Sigara ve alkolün aşırı tüketilmesi de saç dökülmesini direkt etkiler. Bu yüzden sigara ve alkol tüketiminden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.
 
8-) Demir ve çinko eksikliği önemli saç dökülmesi nedenlerindendir. Ancak bunlar ağır metaller olduğundan, yapılacak tetkikle eksiklikleri ortaya çıkmadan kullanılmaları doğru değildir. Mutlaka tahlil yaptırdıktan sonra, eksiklik varsa kullanılmalıdır.
 
9-) Tiroid fonksiyon bozuklukları saç dökülmesini en sık tetikleyen nedenlerdendir. Bu nedenle doktor kontrolünde tiroid testlerini yaptırıp, bozulma saptanırsa tedavilerini düzenlemek saç dökülmesini engeller.
 
10-) Vitamin içeren karışımların, zaman zaman dermatolog tarafından saçlı deri için üretilen ince iğnelerle saçlı deriye enjekte edilmesi, saç dökülmesinin engellenmesinde çok etkili bir yöntemdir.
 
Saç dökülmesi tüm bunlara rağmen önlenemiyorsa mutlaka dermatoloğunuza başvurmalısınız.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894