• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C

Çöpe gitmediler, yuva oldular!

Çöpe gitmediler, yuva oldular!
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANAN YUVALAR İZMİRLİ SAHİPLERİNE KAVUŞTU
 
• PAGDER, Yuvaya Dönüşen Plastikler projesi kapsamında yüzde 100 plastik atıkların geri dönüşümüyle yapılan yuvaları işbirliği yaptığı İzmir belediyelerine teslim etti. 
• PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ve EGE PLASDER Başkanı Erol Paksu 20’şer adet yuva ve mamayı dün düzenlenen törenlerle İzmir Karabağlar, Narlıdere, Bayraklı ve Karşıyaka belediyelerine teslim ettiler.
• İzmir’de yeni işbirlikleri için temaslarda da bulunduklarını belirten Hüseyin Semerci, “Atıkların geri dönüşümü yoluyla bir yandan ülke ekonomimize kazandırırken bir yandan da küçük dostlarımızı yuva sahibi yapan projemiz, gün geçtikçe büyüyor. Böylesi bir girişimin ilk adımlarını attığımız için gurur duyuyoruz” dedi. 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
İzmirli küçük dostlarımız, sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak birer yuvaya kavuştururken plastiğin defalarca geri dönüştürülebilen bir hammadde olduğuna dikkat çeken sosyal sorumluluk kampanyası Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyası kapsamında edindikleri yeni yuvalarına kavuştu. 
PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, EGE PLASDER Başkanı Erol Paksu ve beraberindeki heyet, ön protokol imzalanan İzmir belediyelerine yuvalarını teslim etmek üzere dün İzmir’deydi. 20’şer yuva ve bu yuvaların sahibi olacak minik dostlar için hazırlanan mamalar, Karabağlar, Bayraklı, Narlıdere ve Karşıyaka belediyelerine teslim edildi.
 
PLASTİKLER ÇÖP DEĞİLDİR!
Yuvalar Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengünler, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün ile ilgili belediye birimlerinin katıldığı törenlerle teslim edildi.
İzmir temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile de yeni işbirliklerinin önünü açmak amacıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Hüseyin Semerci, “Ülkemizde yılda 25 milyon 280 bin ton plastik ‘atık’ haline geliyor. Oysa plastikler geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılabilir. Üstelik harcanan enerji miktarı bakımından da geri dönüşümü en kolay ve tasarruflu hammadde plastiktir. Bizler plastik hakkında pek de bilinmeyen bu gerçeklere dikkat çekmek, bunu yaparken de günümüzün en önemli sosyal sorunlarından biri olan sokak hayvanlarının barınma problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak istedik ve projemizi geliştirdik” dedi. 
 
PROJE SEKTÖRÜN TAM DESTEĞİYLE YÜRÜTÜLÜYOR!
PAGDER’in öncülüğünde başlatılan Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi belediye, üniversite gibi kurumlarının işbirliğinde, plastik sektörünün desteğiyle düzenleniyor. Yuvaların yapımını proje Benoplast’ın üstlendiği projeye, BASF ve TÜYAP platin sponsor; Naksan Holding, PAGDER&ASLAN OSB, Gema Polimer ve Petkim altın sponsor; Şenmak, Chemorbis, Bak Ambalaj, Akay Stand, AKMİB (Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), Ravago Grup ve Engel de gümüş sponsor olarak destek veriyor.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894