• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 25 °C

Karşıyaka’da ‘Demokrasi’ bayramı

Karşıyaka’da ‘Demokrasi’ bayramı
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
KARŞIYAKA’DA ‘DEMOKRASI’ BAYRAMI
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olan 12 Yıldiz Şehri’ne aday olarak çalışmalarını Avrupa’ya taşıyan Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı da çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Hafta boyunca, kentin farklı noktalarında Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı, vatandaşlarla buluşturacak etkinlikler gerçekleştirilecek. Karşıyaka’daki etkinlikler Avrupa Birliği uzmanlarınca takip edilecek ve Mart ayındaki ödül töreninde sunum gerçekleştirilecek.
 
İLK ETKİNLİK KENT KONSEYİ’NDE
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerinin ilki Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Kentin tüm sivil toplum örgütlerini barındıran kurula, Avrupa Yerel Demokrasi Birliği İletişim Temsilcisi İrene Zanetti  de katıldı. Etkinlikte, Avrupa’daki ülkelerde süregelen yerel demokrasi çalışmaları anlatıldı. Yerel yönetim kararlarına halkın katılımının öneminin vurgulandığı toplantıda gençlerin ve çocukların yönetim süreçlerinde daha aktif görev almalarının gerekliliğe de belirtildi.
 
BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞECEK
Etkinlikler kapsamında, 15 Ekim Çarşamba günü, Tay Park’ta “Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Panayırı” düzenlenecek. 17 Ekim akşamı, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ise engelli vatandaşlar gösterilerini sergileyecek. 18 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda “Katılımcı Demokrasi ve Barış Zinciri” oluşturulacak. 19 Ekim Pazar saat 14.00’te de “Sessizlikte Dans Gösterisi” gerçekleşecek.
 
BU KENTİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Göreve geldiğimiz günden bu yana, halkın da yönetim sürecine dahil olabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Halk buluşmaları, mahalle meclisleri düzenliyoruz. Gençlerimize, kadınlarımıza ve özellikle çocuklarımıza söz hakkı tanıyoruz. Hayal Edin, Biz Yapalım projemiz sayesinde, yurttaşlarımızın, Karşıyakamız ile ilgili proje önerilerini alıyoruz ve uygulamaya geçiriyoruz. Yerel demokrasilerde katılımcı olmak önemlidir ve bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894