• BIST 9552.63
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İzmir 21 °C

Zolan: Denizli ile gurur duyuyoruz

Zolan: Denizli ile gurur duyuyoruz
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kanal A'da canlı yayın konuğu olarak katıldığı "Başkanlar" programında kentin son yıllarda göster
Başkan Zolan: Denizli ile gurur duyuyoruz
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kanal A'da canlı yayın konuğu olarak katıldığı "Başkanlar" programında kentin son yıllarda gösterdiği büyük değişimi anlatarak, "Denizli, ahlaklı, üretmeyi, çalışmayı seven, ülkesine faydalı olmak isteyen , ülkesini milletini seven çalışkan insanların olduğu bir şehirdir. Denizli ile gurur duyuyoruz" dedi.
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kanal A'da dün akşam yayınlanan "Başkanlar" programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Zolan, programda, özellikle Denizli'nin son 10 yılda belediyecilik anlamında kat ettiği yolu anlattı. Denizli'nin ev tekstilinin başkenti, 171 ülkeye ihracat yapan ve tüm kıtalara mal gönderen bir şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli birçok alanda sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir il.Sadece sanayi şehri değil, turizm kenti.Yılda 2 milyonun üzerinde turist ağırlayan, Türkiye'de en çok turistin geldiği beşinci il" dedi. Denizli'nin turizm alanında büyük bir potansiyeli olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Denizli geçmişten gelen birçok değerlere sahip.Tarım sektöründe de çok iddialı bir il Denizli. Rakımı 150'den başlayarak 2 bin metreyi bulan bir coğrafi yapısı vardır. Türkiye'de ilk çekirdeksiz üzüm Denizli'den çıkar. Çal'da çok üst seviyede üzüm üretimi var. Pamukkale ovasında pamuğun yanında nar üretim vardır. Nar ihraç ürünüdür. Honaz'da kiraz üretilir ve ihracata gönderilir. Çivril elma üretir. Denizli hayvancılıkta da iddialıdır" diye konuştu.
 
Denizli birçok imkana sahiptir
Denizli'nin Türkiye'de ay çekirdeği üretiminde birinci sırada olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: " Keza elma ve üzüm üretiminde de üst sıradır.Belki ilk kez duyacaksınız Denizli'de kekik üretilir. Kekik üretiminde Türkiye'de birinci sıradayız. Türkiye'deki leblebi, nohut üretiminin yüzde 70'ini Denizli karşılar. Kaliteli tütün üretimimiz var. Denizli'de tropikal ürünler dışında her ürün üretilir. Özellikle hükümetin yaptığı toplulaştırma ve sulama çalışmaları sonrası verimliliğimiz arttı. Denizli birçok imkana sahiptir. Ahilik kültürüne sahiptir, esnafımız bu kültürü almıştır. Ahlaklı, üretmeyi,çalışmayı seven, ülkesine faydalı olmak isteyen, ülkesini milletini seven çalışkan insanların olduğu bir şehirdir Denizli. Denizli ile gurur duyuyoruz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894