• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İzmir 21 °C

Çiğli’de meşaleli yürüyüş ve konser

Çiğli’de meşaleli yürüyüş ve konser
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü ve konser programı bu yıl da büyük coşku ve ilgiyle karşılandı. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Eg
Çiğli’de meşaleli yürüyüş ve konser
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü ve konser programı bu yıl da büyük coşku ve ilgiyle karşılandı. Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda meşaleler eşliğinde  düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü saat 18: 30’da belediye binası önünden başladı, Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.Yürüyüşe Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, AKP İlçe Başkanı Özgür Kaner, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Vatandaşlar coşkuyla destek verdi
Sloganlar eşliğinde Çiğli Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kalabalığa çevre esnafı ve halk ta alkış tuttu ıslıklarla destek verdi. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmaların ardından konser alanına geçildi. Alanı dolduran binlerce kişi, Balkan ezgilerinin eşsiz sesi Gamze Matracı, protest müziğin özel seslerinden Baran Tuncel ve İzmir Kent Orkestrası eşliğinde muhteşem ve eğlence dolu bir gün geçirdiler. Müzik ziyafetinin ardından Büyükşehir Halk Dansları Topluluğu’nun harika gösterileriyle tüm Çiğli eğlenceye doydu.
 
Çiğli cumhuriyetine sahip çıkıyor
Cumhuriyet Bayramı’nın her yıl getirdiği coşkuyla Çiğli’de şölen tadında geçen eğlencelerle herkesin birbirine kenetlendiğine dikkat çeken Başkan Arslan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını kutluyoruz. Bu basit bir şey değil. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çiğli cumhuriyetine sahip çıkıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve kahraman askerlerimiz sayesinde kazandığımız istiklal mücadelemiz, bizleri bugünlere taşımıştır. İçte ve dışta cumhuriyeti yıkmak için ne oyunlar oynandığını hepimiz biliyoruz. Bizler var oldukça, sizler var oldukça, demokratlar var oldukça cumhuriyetimiz sürekli payidar kalacaktır. Her yıl Çiğlide de Türkiye’nin her yerinde de cumhuriyet bayramımızı kutlayacağız. Bizler demokratik cumhuriyetimizi yaşatmak adına sürekli kendimizi yenileyeceğiz. Çağın gerisinde değil çağın ilerisinde olması noktasında bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz. Cumhuriyetimize kast etmek isteyenleri de her zaman arka planda bırakacağız. Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Burada Çiğlililere şenlikli bir kutlama yapmak adına gayret içine girdik. Bugün Çiğlili esnafımızı dolaştık Türk Bayrağı dağıttık. Amacımız cumhuriyetimizi daha mutlu bir şekilde kutlamaktı bunu da basardık” diye konuştu.
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894