• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İzmir 23 °C

Aliağa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayram

Aliağa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayram
Aliağa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların da katılımıyla coşku içinde kutlandı. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
ALİAĞA’DA CUMHURİYET’İN 91. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Aliağa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların da katılımıyla coşku içinde kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmed Ali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Garnizon Komutanı Hava Albay Bora Meriç, Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Gazilerimiz,  Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, kamu ve özel kurum temsilcileri katıldı. 
 
CUMHURİYET VE ATATÜRK KONULU ŞİİRLER VATANDAŞI DUYGULANDIRDI
 
Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Kaymakam Yılmaz, Garnizon Komutanı Hava Albay Bora Meriç ve Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmed Ali Özkurt’un halkı selamlamalarıyla alanda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirler okundu. Program Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibinin hazırlamış olduğu gösterinin sonrasında resmi geçit töreni ile sona erdi. 
 
KAYMAKAM YILMAZ, “CUMHURİYET MİLLETİN KURTULUŞ, VAROLUŞ VE ONUR MÜCADELESİDİR”
 
 Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yılmaz, “ Cumhuriyet, bütün zorluklara rağmen milletin başka millet ve inanca saygısı olmayan her konuda çifte standart uygulayan sözde çağdaş ve sömürgeci güçlere karşı verdiği kurtuluş, varoluş ve onur mücadelesidir. Bugün meydana gelen acımasız oluşum ve oyunlara baktığımızda atalarımızın o dönemde ne kadar büyük bir başarının mimarı olduklarını ve bize bıraktıkları mirasın önemini daha iyi anlıyorum. Bu şanlı mücadeleyi zafere ulaştıran milletin şerefini, namusunu kurtaran kahraman atalarımızın aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi. 
 
ALİAĞA BELEDİYESİ’N DEN BİR İLK “CUMHURİYET ORATORYOSU”
 
Cumhuriyetin 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler akşam da devam edecek. Ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev Aliağa Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilecek “Cumhuriyet Oratoryosu” ile Aliağalılarla buluşacak. Hakan Aysev ile “Cumhuriyet Oratoryosu” saat 20.00’ da Enka Spor Salonunda başlayacak.
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894