• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C

13 Ülke 13 Kadın 13 Gelenek

13 Ülke 13 Kadın 13 Gelenek
esim öğretmeni Gönül Yılmaz’ın, ‘Gelenek ve Kadın’ konulu mask sergisi Konak Belediyesi’nin destekleriyle İzmir Mask Müzesi’nde açıldı. / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
13 ÜLKE 13 KADIN 13 GELENEK
 
Resim öğretmeni Gönül Yılmaz’ın, ‘Gelenek ve Kadın’ konulu mask sergisi Konak Belediyesi’nin destekleriyle İzmir Mask Müzesi’nde açıldı.
 
24 Aralık’a kadar açık kalacak sergide Afrika’dan Japonya’ya, Türkiye’den İran’a kadar 13 ayrı ülkenin kadınlarının geleneklerini yansıtan masklar sergileniyor.  Aynı zamanda Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nin sanat ve eğitim danışmanı da olan Yılmaz, eserlerinde kadın objesi üzerinden ülkelerin geleneklerini gözler önüne sermek istediğini söyledi.
 
13 ayrı ülkenin kadınlarının annelerinden ve anneannelerinden gördükleri gelenekleri masklarla dile getirdiğini belirten Yılmaz, “Farklı ülkelerden ve kültürlerden kadınların gördükleri gelenekleri bu güne kadar taşımalarını ve sürdürmelerini resmettim. Yağlıboya ve mask kullanarak, iki ve üç boyutlu çalışmayı birleştirerek, ülkelerin geleneksel kadınlarını yorumladım” dedi.
 
Bu güne kadar pek çok karma ve kişisel sergi açan Yılmaz Siirt’in Kurtalan İlçesi’nde doğdu. Resim tutkusu daha küçük yaşlarda başlayan Gönül Yılmaz, lisans eğitimin ardından akademik kariyerini yüksek lisans yaparak devam ettiriyor. 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894