• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Kadın konulu Fotoğraf Yarışması...

Kadın konulu  Fotoğraf Yarışması...
Birinciliği Mehmet Yasa’nın women, ikinciliği Ayhan Çınarkök’ün kınalı el, üçüncülüğü ise İspanya’dan Manu Barreiro Rodriguez’in Delicadeza en B&N eseri aldı.Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege /
KADINLARA İTHAF EDİLEN 1.ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI
 
Göztepe Rotary Kulübü işbirliğinde düzenlenen “Kadın:Yaşamın Kaynağı” konulu 1.Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Türkiye ve dünyadan 600’e yakın fotoğraf sanatçısının 2049 eserinin değerlendirildiği yarışmada Mehmet Yasa’nın eseri birinciliği elde etti.
 
Göztepe Rotary Kulübü ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) işbirliği ile “Yaşamın her alanında cinsiyet eşitliği ve sürüdürülebilir kalkınma için kadının güçlendirilmesi” amacına yönelik olarak düzenlenen 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu. Göztepe Rotary Kulübü, dünyanın zengin sosyal ve kültürel mozaiğini fotoğraf karelerinde buluşturabilmeyi hedefleyen yarışmanın “Kadınların ışığı ile geleceğimizin aydınlanacağı” düşüncesi ile tüm kadınlara ve kız çocuklarına ithaf edildiğini açıkladı. 
 
Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada yurt içinden 387, yurt dışından da 204 olmak üzere toplam 591 fotoğraf sanatçısının 2049 eseri değerlendirilmeye alındı. İspanya’dan Gabriel Brau Gelabert, Yunanistan’dan Stratis Tsouellis, Türkiye’den de Yusuf Tuvi ve Berna Kızıltan gibi birbirinden deneyimli isimlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmede Birinciliği Mehmet Yasa’nın, İkinciliği Ayhan Çınarkök’ün, Üçüncülüğü ise İspanya’dan Manu Barreiro Rodriguez’in eseri aldı. Jüri ayrıca Uluslararası Fotoğraf Yarışması Kataloğu’nda yer alacak fotoğrafları belirlerken 100’den fazla eseri de sergilenmeye değer gördü. Kasım ayı içerisinde yapılacak ödül töreni ve sergi açılışında dereceye giren eser sahiplerine FIAP Altın, Gümüş, Bronz, En İyi Sanatçı ve 6 FIAP Mansiyon ödüllerinin yanı sıra ilk 3 ödülü alan fotoğraf sanatçılarına İzmir Göztepe Rotary Kulübü Özel Ödülü de verileceği belirtildi.
 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894