• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İzmir 16 °C

bal modern tıbbın hizmetine girmeli

bal modern tıbbın  hizmetine girmeli
Şifa Üniversitesi’nde düzenlenen Apiterapi Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi yayınlandı. Şifa deposu olan balın, ülkemizde çoğunlukla gıda maddesi olarak kullanıldığı apiterapinin çok fazla bilinmediği vurgusu yapıldı. / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege
BAL MODERN TIBBIN HİZMETİNE GİRMELİ
 
Şifa Üniversitesi’nde düzenlenen Apiterapi Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi yayınlandı. Şifa deposu olan balın, ülkemizde çoğunlukla gıda maddesi olarak kullanıldığı apiterapinin çok fazla bilinmediği vurgusu yapıldı. 
 
Eski çağlardan beri tedavi edici özellikleri bilinmesine rağmen bal, ülkemizde gıda maddesi olmanın ötesine geçemiyor. Balın modern tıptaki önemine dikkat çekmek amacıyla 16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Şifa Üniversitesi’nde düzenlenen Apiterapi Sempozyumu’nun sonuç bildirgesinde modern tıbbın balı ve ürünleri üzerinde daha fazla çalışma yapması istendi. Dr. Eren Akçiçek ve Prof. Dr. Banu Yücel imzası ile yayınlanan sonuç bildirgesinde, önemli tespitler yer alıyor. 
Apiterapinin; arı ürünleri olan bal, polen, arı ekmeği, arı sütü, arı zehiri ve propolisin değişik doz ve terkiplerde hazırlanarak tıpta sağlık koruma ve hastalıkların tedavisinde ilaç desteği amaçlı kullanılması, bilimi olduğu ifade edilen bildiride; şu ifadelere yer verildi:
“Günümüzde arı ürünlerinin, apiterapi konusunda yapılan yoğun çalışmalara ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlara bağlı olarak birçok ülkede özel olarak kurulan tedavi merkezlerinde yaygın olarak kullanıldığına, arı ürünleriyle değişik etki mekanizması olan hastalıkların tedavisinde başarılı sonuçlar elde edildiği bilinmektedir. 
 
TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR KONU
Tıp hekimlerinin ülkemizde ilk kez Apiterapi ve arı ürünlerinin tıpta kullanımı üzerine çalışmalar sunduğu bu sempozyumda Apiterapinin, ülkemiz için yeni bir konu olduğu, dünyada kovan varlığı ve bal üretiminde ilk sıralarda yer almamıza ve son derece zengin arıcılık potansiyeline sahip olmamıza karşılık, gerek arı ürünlerinin üretimi, gerekse kullanımı konusunda henüz hedeflenen düzeye ulaşılamadığı sempozyumda ortaya konulmuştur. 
 
APİTERAPİYİ TIP HEKİMLERİ UYGULAMALI 
Sağlıklı ve sağlıkta kullanılacak arı ürünleri üretiminin, tıpta koruyucu ve tedavi edici hekimlikte tamamlayıcı olarak kullanımının önemi, Apiterapik tedavilerin ancak “Tıp Hekimleri” tarafından hastaya uygulanabileceği vurgulanmıştır. Ülkemizde arı ürünlerinin üretimi, tüketimi ve tıpta kullanılma olanakları ile ilgili daha fazla çalışma yapılmasına gereksinim olduğu, bundan sonraki aşamada apiterapi tedavi merkezi kurularak, tıbbi tedaviyi tamamlayıcı çalışmaların hayata geçirilmesinin hedeflendiği belirtilmiştir.”
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894