• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Hasta okulunun ilk ders zili çaldı

Hasta okulunun ilk ders zili çaldı
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yeni bir projeye daha imza attı ve Hasta Okulları Projesi’nin ilk Hasta Okulu’nu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 03.11.2014 Pazartesi günü yapılan dersle açtı
HASTA OKULU’NUN İLK DERS ZİLİ ÇALDI…
 
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yeni bir projeye daha imza attı ve Hasta Okulları Projesi’nin ilk Hasta Okulu’nu Tepecik Eğitim ve  Araştırma Hastanesi’nde 03.11.2014 Pazartesi günü yapılan dersle açtı.
 
Hastaların ve hasta yakınlarının, hastalıkları hakkında bilgi sahibi olması, tedaviye uyumlarının ve yaşam kalitelerinin arttırılması ve halkın sağlıklı yaşam, beslenme, hastalıklardan korunma gibi konularda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin verileceği Hasta Okulunda ilk ders zili çaldı.  
 
Afiş ve broşürlerle duyurusu yapılan Hasta Okulu’nun ilk dersinde katılımcılara “Yetişkinlerde Diyabet, Tanı Yöntemleri, Tipleri ve Diyabet Tedavisi” anlatılarak onlardan gelen sorular cevaplandı.
Hasta, hasta yakınları ve sağlık profesyonellerini poliklinik ortamı yerine  okul ortamında  bir araya getirecek olan Hasta Okulu,  sağlık sorunları konusunda görüş almak, farkındalığını geliştirmek ve bilgi paylaşımında bulunarak ders sürecine katkıda bulunmak isteyen tüm İzmir halkına ücretsiz olarak açık olacaktır. Ders programına İzmir Kuzey KHB web sitesi olan www.ikkh.gov.tr adresinden ulaşmak mümkündür.
 Hasta okulunda, diyabet, obezite, hipertansiyon, kalp hastalıkları, kronik böbrek hastalıkları, çocuk kazaları, bulaşıcı hastalıklar, ergenlik sorunları, genetik hastalıklar, kanser ve mücadele yöntemleri gibi konularının  ele alınacağı dersler 29 Mayıs 2015 tarihine kadar  sürecek olup   on beş günde bir pazartesi günleri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda  yapılacaktır.
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Hasta Okulu’nun ilk dersine Genel Sekreter Prof.Dr. Osman Nuri Dilek, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Kırlangıç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Bekerecioğlu, diğer sağlık çalışanları ile hastalar ve hasta yakınları katıldı. Ders sonrasında ikramların ardından derse katılan hasta ve yakınlarına katılım belgeleri ve eğitimcilere teşekkür belgeleri takdim edildi.
     Hasta okulu açılış toplantısında konuşan Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ‘’Projenin amacının hastaları bilgilendirmek ve  tedavi sürecinde nelerle karşılaşacakları ile ilgili detaylı bilgi vermek olduğunu söyledi. İnsanı en çok huzursuz eden konunun  belirsizlik olduğunu ifade eden Dilek;  İnsanlar hastalıklarıyla  ilgili  önlerini görebilirlerse daha mutlu, sakin, huzurlu ve daha güçlü olurlar. Bizim de bu projeyle  sağlamak istediğimiz budur. Eğer hastalığınız varsa nasıl bir süreç yaşayacaksınız, tedavi aşamasında ne gibi müdahalelere  maruz kalacaksınız gibi soruları cevaplamak, öğretmek, anlatmak, hem de muhataplarınızı belirlemek istiyoruz.  Sizlerin  daha sağlıklı, mutlu  ve verimli bir hayata ulaşmanız gayesiyle ilk olarak  burada başlattığımız Hasta Okulları Projemizi diğer hastanelerimizde de uygulamayı düşünüyoruz’’  dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894