• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İzmir 25 °C

İzmir'de 5 ahşap iskele için ihale...

İzmir'de 5 ahşap iskele için ihale...
Kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi,
Büyükşehir Belediyesi 5 ahşap iskele için ihaleye çıkıyor
 
Kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskele yapacak.
 
İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek ve Körfez’i kıyılarıyla birlikte ele alıp bir bütün olarak tasarlamayı hedefleyen İzmirdeniz Projesi kapsamında, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak 5 adet ahşap iskele için 13 Kasım 2014’de ihale gerçekleştirilecek. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Şimdi nostalji  rüzgarı estirecek  ahşap  iskelelerin yapımına başlanacak. 
Bu kapsamda Güzelyalı sahilini iskelelerle donatmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden birini Göztepe sahilinde kuracak.  Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve  Susuzdede önlerinde ikişer adet olmak üzere toplam 5 iskelenin yapımı gerçekleştirilecek. 
Söz konusu çalışmalarla, sahil şeridinin kentin diğer kıyılarına nispeten dar olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın bu dezavantajını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Ahşap iskeleler, İzmirlilerin denizle buluşmasında önemli rol üstlenecek. Kıyıya gelenler denizle iç içe olacak” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894