• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Channel Cup nefes kesti...

Channel Cup nefes kesti...
29 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında Çeşme ve Sakız arasında düzenlenen Channel Cup yarışı nefesleri kesti. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri
Channel Cup nefes kesti... 
 
29 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında Çeşme ve Sakız arasında düzenlenen Channel Cup yarışı nefesleri kesti. İlk tohumları Temmuz ayında International Cesme Yacht Club (ICYC), Çeşme Marina, Sakız Yarış Kulübü (CHIORC), Sakız Ticaret Odası, Ege Açıkdeniz Yarış Kulübü (EAYK) ve Urla Yelken Kulübü (URİYAT) tarafından atılan yarışlara, 4 ayrı kategoride (IRC I, IRC II, Destek I, Destek II) yarışan 4 Yunanlı 18 Türk tekne toplamda ise 22 tekne katıldı.
 
29 Ekim’de Çeşme Marina’da toplanan yarışçılar, saat 19.00’da yapılan açılış töreniyle karşılandı. Törende kulüp temsilcileri iki ülke ve kulüpler tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade eden konuşmalar yaptılar.
 
30 Ekim Perşembe sabahı yapılan brifingde, yarışçılara ilk gün yarışının rotası ile yarış esnasında uyulacak ve dikkat edilecek kurallar açıklandı. Saat 11’de 21 tekneyle start verildi. 16-17 knot kuvvetinde esen sert kuzeyli rüzgârla filo Sakız adasının kuzeyindeki Lagada’ya doğru yaklaşık 17 millik rotayı orsa seyriyle çıktı. Yarışı ilk bitiren tekne, Yunanlı Vodafone-Code Zero ekibi oldu (ilk günün yarış sonuçları ektedir). 
 
31 Ekim Cuma günü ekipler Sakız Ticaret Odası’nın düzenlediği ada turuyla adanın yerel lezzetleri ve ürünlerini tatmanın yanında Ortaçağ köyleri olarak adlandırılan Mesta, Pirgi ve Olimpia köylerini ziyaret etme şansı buldu.
 
1 Kasım Cumartesi günü ekipleri çok daha sert bir kuzeyli rüzgâr bekliyordu. Komite, 20 knot esen kuzeyli rüzgâr nedeniyle rotayı kısaltarak Sakız limanının kuzeyinde yer alan marinada finish aldı. Yarışı ilk bitiren tekne yine Sakız adasından Vodafone-Code Zero teknesi oldu (2. yarış sonuçları ektedir). Rüzgâr gün boyunca hız kesmese de ekipler Sakız adasında keyifli anlar yaşadı ve saat 21.00’de ödül töreni düzenlendi.
 
2 Kasım Pazar günü yarışçıları çok daha sert bir hava bekliyordu. 9.30’da yapılan brifingde, 26-28 knot kuvvetinde esen rüzgâr dolayısıyla yarışın iptal edilmesine karar verildi. Saat 14.00’te yarışın sponsorlarından Reina Coffe’de yapılan ödül töreninde overall ödülleri dağıtıldı ve ekipler ödül töreninin ardından Çeşme’ye dönüş hazırlıklarına başladı.    Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri    
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894