• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Belediyeler yeni yasadan dertli

Belediyeler yeni yasadan dertli
İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Yasası’nın ilçe belediyelerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.
BELEDİYELER YENİ YASADAN DERTLİ
 
İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Yasası’nın ilçe belediyelerini sıkıntıya soktuğunu söyledi. 
 
Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı için Kuşadası’na gelen  Belediye Başkanları, geçtiğimiz Nisan ayından itibaren yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasının, ilçe belediyelerinin sonu olacağı uyarısında bulundu. Fantasia Hoteldeki toplantıya KEBB, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile Yarımada Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin bürokratları, meclis üyeleri ile bazı başkanlar katıldı. 
 
Toplantının açılışında konuşan KEBB Yönetim kurulu üyesi ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, acilen Büyük Şehir yasasının ele alınacağı bir toplantı önerdi. Nisan Ayında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasının, ilçe belediyelerinin sonu olabileceğini söyleyen Kayalı, “Büyükşehir Yasası hangi partiden olursa olsun, tüm ilçe belediyelerini büyük bir sıkıntıya soktu. Kaynağı olmayan belediyeler iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacak, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekler. Bu konuyla ilgili acil bir toplantı yapmalı, görüş ve önerilerimizi hükümete iletmeliyiz” dedi. 
KEBB Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’da yaptığı konuşmada, kendisinin dört dönem belediye başkanlığı yaptığını belirterek “İlçe belediyeleri  hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamadı. Büyükşehir ile ilgili her yeni yasada ilçe belediyelerinin yetkileri, görev ve sorumluluklarının yanında bütçeleri de daraltılıyor. İlçe belediyeleri iş yapamaz, maaşlarını ödeyemez hale geldi. Hep sıkıntı var ve hep kötüye gidiyor. Belediye gelirleri yasası yıllardır çıkarılmıyor. Yerel yönetimleri iyileştirmek, orada yaşayan insanlara hizmet götürülmesi anlamına gelir” dedi. 
 
Başkanlar Kayalı’yı ziyaret etti
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Yönetim kurulu üyesi başkanlar, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti.  
Başkan  ile Meclis üyelerinin görev ve yetkileri Taşeron işçi haklarındaki düzenlemeler, hizmet alımı ihalelerinde dikkat edilecek konular, Kıyı kenar kanunu ve uygulamaları ile katılımcı belediyecilik konularında uzmanların bilgi vereceği toplantılar Cuma günü akşamına kadar sürecek.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri        
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894