• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Oda ve Borsa Başkanları Foça'da

Oda ve Borsa Başkanları Foça'da
Şahner Eser / Foça / Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı İzmir'deki oda ve borsaların yönetim kurulu ortak toplantısı Foça’da yapıldı.
İZMİR’İN ODA VE BORSA BAŞKANLARI  FOÇA’DA BULUŞTU
 
Şahner Eser / Foça  
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı İzmir'deki oda ve borsaların yönetim kurulu ortak toplantısı Foça’da yapıldı. Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Borsası Yönetim  Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka,  Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve İzmir’de faaliyet gösteren ticaret odalarının temsilcileri katıldı.
 
BAŞKAN GÜRAL’DAN FOÇA ÖNERİLERİ
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın başkanlığında Foça Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral yaptı. Menemen Ticaret Odası olarak yönetim kurulları ortak toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Başkan Güral, Foça ile Yunanistan’ın Midilli adası arasında yapılan gemi seferlerinin yeniden başlatılması,  10 yıldır atıl durumda olan Fransız Tatil Köyünün tekrar turizme kazandırılması ve Menemen’e Yüksek Okul kurulması yönünde ki önerilerini gündeme getirdi.
 
TÜRKİYE’DE EKONOMİ SİYASETİN GÖLGESİNDE KALIYOR
İzmir gündemi ile bölgede gelişen konuların masaya yatırıldığı toplantıda söz alan  Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar, Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte açıklanan  ekonomik dönüşüm ve yapısal reformların memnuniyet verici olduğunu, ancak bu girişimlerin Türkiye’nin geleceği açısından mikro reformlarla desteklenmesi gerektiğini  belirterek, “Türkiye’de ekonomi siyasetin gölgesinde kalıyor” dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte  Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın son 6 aydır  Türkiye’de sanayinin önündeki engellerin kaldırılması ve bu yönde her türlü çalışmanın yapılması noktasında açıklamalarda bulunduklarına dikkat çeken Yorgancılar, “Türkiye’de üretim olmadan kalkınmanın hayal olduğunu herkes gördü.Üretim olmadığı taktirde bizimde artık borçlarımızı  ödeyemez durumda olacağımız gerçeğini herkes anladı” diye konuştu. Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizi  ve İspanya, İtalya,  Portekiz gibi ülkelerin de  ekonomik kriz riskiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Yorgancılar,üretmeyen ülkeler için ekonomik krizlerin kaçınılmaz olduğunu  söyledi. Türkiye’de  2002 yılında yeni bir heyecanın ortaya çıktığını  ve bu heyecan sayesinde  2002 Yılında kişi başı 3 Bin dolar olan gelirin 2002’yi takip eden yıllarda 10 Bin dolar seviyesine kadar  yükseldiğini, ancak son 3 yıldır bu seviyenin 10 bin dolarda takılı kaldığını sözlerine ekleyen  Yorgancılar, Türkiye'nin yeni bir üretim hikayesine, yeni bir heyecana ihtiyaç duyduğunu, bu heyecanında ancak  sanayi ve üretimin önünü kesen engellerin ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini savundu.
 
2015 DENİZCİLİK İÇİN YATIRIM YILI OLACAK
Toplantıda İzmir denizcilik sektörünün sorun ve beklentilerini dile getiren  Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2015 Yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 15. 5 Milyar dolar olarak açıklandığını,  2015 Yılında Bakanlığın denizcilik sektörüne yönelik önemli yatırımlar yapacağını öngördüklerini ve  bu yatırımlarda ihtiyaç  önceliğinin ve  ülkede  rekabetçi ortamının oluşturulmasının esas alınacağına inandıklarını söyledi.
 
 İZMİR LİMANI TARTIŞMASINA DTO GÖRÜŞÜ 
Son dönemde İzmir kamuoyunda en çok tartışılan konular arasında yer alan İzmir limanı konusuna da değinen Başkan Öztürk, şunları söyledi: “Deniz Ticaret Odası olarak İzmir limanının güncel konumunu koruması, gerekli modernizasyonun yapılması ve şehirde yarattığı katma değere destek verilmesi noktasında ki  görüşümüzü halen koruyoruz. Zira limanlarımızda ihtisaslaşmaya gidilmesi Milli denizcilik politikamız olarak hayata geçirilmelidir. İzmir limanı hemoport olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Bilindiği üzere İstanbul limanı bu özelliği kazanmıştır. İzmir limanı da yapılacak alt yapı ve tanıtım çalışmalarıyla bu özelliğe sahip olacaktır. Biz bu noktada  İzmir’in Marsilya ve Venedik  limanları ile yarışacak duruma geleceğine inanıyoruz”
 
ALİAĞA LİMANLARI SORUNLARLA BOĞUŞUYOR
Aliağa’da başta Nemrut Limanı olmak üzere tüm limanların sorunlarla boğuştuğunu sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, “Aliağa bölgemizde faaliyet gösteren limanlarımızın ulaşımda büyük sıkıntıları var. Liman yollarımız adeta içler acısı durumdadır.Bağlantı yollarında satıh bozuklukları söz konusudur. Aşırı bir trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu yoğunluk can ve mal emniyeti açısından sıkıntıya neden olmaktadır” diye konuştu.
 
SOĞUK RÜZGAR
Toplantıda İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar arasında esen soğuk rüzgar  dikkat çekti. Her iki başkanın birbiriyle selamlaşmaması ve  aynı masada oturmalarına rağmen birbirlerini görmezden gelmeleri dikkat çekti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894