• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İzmir 17 °C

Türkiye kros şampiyonası finalleri

Türkiye kros şampiyonası finalleri
Atletizm Federasyonu’nun 2014 faaliyet programında yer alan Türkiye Kros Ligi finalleri Büyük bayanlar, büyük erkekler, genç bayanlar ve genç erkeklerde toplam 28 takım mücadele etti.
TÜRKİYE KROS ŞAMPİYONASI FİNALLERİ KUŞADASI’NDA YAPILDI.
 
Atletizm Federasyonu’nun 2014 faaliyet programında yer alan Türkiye Kros Ligi finalleri Büyük bayanlar, büyük erkekler, genç bayanlar ve genç erkeklerde toplam 28 takım mücadele etti. 
 
Kuşadası Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen final yarışmalarına, 28 Takım ile 900 sporcu katıldı. Kuşadası Adagöl’de ,Büyük çekişme içerisinde geçen final yarışmalarını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Üsküdar Belediyesi kros takımı ile birlikte gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yakından izledi.
 
Türkiye Kros Şampiyonası hakkında bilgi veren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Kuşadası’nda gerçekleştirilen Kros Türkiye Finali  ile ülkemizi Avrupa şampiyonalarında temsil edecek takımları ve sporcuları seçeceği” dedi. Bu mücadelenin sonucunda ülkemizi temsil edecek takımların ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini istediklerini belirten Fatih Çintimar,  “Türkiye’de  atletizmini 10 binlerle değil, milyonlarla ifade edilen lisanslı sporcu sayısına  çıkarmak için mücadele ediyoruz. Bakanlığımızın bize verdiği destek doğrultusunda  çok hızlı ve verimli bir şekilde ilerliyoruz. Çalışmalarımız sonucunda kısa süre sonra ,Türkiye atletizmi artık yurt dışından sporcu getiren değil, yurt dışına sporcu gönderen bir ülke konumuna gelecek” dedi.
 
Türkiye Kros Şampiyonası ve Büyükler ,Gençler, Yıldızlar, Küçükler Kros Ligi Finallerine 900 Sporcu, antrenör ve idareci katıldığını belirten Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar,  “ Şampiyon olan takımlar Türkiye’yi Avrupa Kros şampiyonasında temsil edecek. Yıldızlarda ve miniklerde şampiyon olan takımlar, önümüzdeki bir üst lig’de yarışma hakkını elde edecek” dedi.
Yarışmada dereceye giren takım ve sporculara kupa ve ödüllerini Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi.
 
Türkiye Kros Şampiyonası ve Büyükler ,Gençler, Yıldızlar, Küçükler Kros Ligi Finallerinde Dereceye Giren Takım ve Sporcular;
 
Büyük Bayanlar:İstanbul Üsküdar Belediyesi ,2 Bursa Büyükşehir,3. İstanbul-Beşiktaj J.K,
Büyük Erkekler; 1.Galatasaray Spor Kulübü, 2. Trabzon Spor, 3. İstanbul BBSK
Genç Erkekler; 1. İstanbul Fenerbahçe,2 . Çorum İl Özel Adaresi Gençlik ve Spor Kulübü,3. Erzurum PSG
 
Genç Bayanlar; 1.Fenerbahçe, 2. Velibaba Mesleki ve Teknik Lisesi,3. Beşiktaş
Yıldız Erkek; 1.Ferhat Bozkurt,Kocaeli Büyükşehir, 2. Davut Karabulak, Kocaeli Büyükşehir,3. Bekirhan Karadayı, Ankara BB
 
Yıldız Bayanlar;1.Songül Konak Bursa Osmangazi Belediyesi, 2 Damla Çelik İstanbul Üsküdar Belediyesi, 3.Fezanur Karakaya BB Ankara Spor.
Küçük Bayanlar; 1. Emine Akbingöl, Muş Gençlik Spor, 2. Gülsüm Tunç, Ağrı,3. Meryem Özçelik, Beşiktaş J.K
 
Küçük Erkekler; 1. Alperen Ülker, Ankara Ego Spor, 2. Nurkan Dağtekin Ağrı Gençlik Spor, 3. Yener Aras, Kocaeli Kağıt Spor. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894