• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C

Dikilen bacaklarıyla doktor ziyareti

Dikilen bacaklarıyla doktor ziyareti
Diyarbakır’da yaşayan 5 çocuk babası 32 yaşındaki Salih Topsak, porter olarak çalıştığı işyerinde malzeme taşıdığı sırada kamyonun hareket etmesiyle, duvar ile kamyonun kapağı arasında kaldı.
DİKİLEN BACAKLARIYLA DOKTORLARINI ZİYARET ETTİ
 
Diyarbakır’da yaşayan 5 çocuk babası 32 yaşındaki Salih Topsak, porter olarak çalıştığı işyerinde malzeme taşıdığı sırada kamyonun hareket etmesiyle, duvar ile kamyonun kapağı arasında kaldı.
 
İki bacağı da ezilen Topsak, Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ve sonraki tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Bacakları ameliyatla yerine dikilen genç adam, ameliyatı gerçekleştiren doktorları Prof. Dr. Serdar Necmioğlu ve Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan’ı ziyaret etti. 
 
BACAKLARINI KAYBETME RİSKİ VARDI
Salih Topsak, geçirdiği kaza nedeniyle bacaklarını kaybetme riski ile karşı karşıya geldi. Gittiği hastanede bacaklarının kesilme tehlikesi altında olduğunu öğrenen Topsak, büyük bir şok yaşadı. Ailesinin araştırmasıyla Memorial Diyarbakır Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu ile iletişime geçildi. Prof. Dr. Serdar Necmioğlu, Salih Topsak’ın bulunduğu hastaneye getirilmesi gerektiğini söyledi. Salih Topsak ailesi tarafından Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne getirildi. Topsak’ı muayene eden Prof. Dr. Serdar Necmioğlu ve Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan, iki bacağı ezilen Topsak’ın ameliyata alınması gerektiğini ve bacaklarının kaybetme ihtimalinin % 65 olduğunu söyledi. Ameliyatı kabul eden Salih Topsak hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonunda bacakları tekrar yerine dikilen Topsak, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
 
BAŞARILI BİR AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Salih Topsak’ın ameliyatını gerçekleştiren Memorial Diyarbakır Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu, “Hastamız Salih Topsak’ın bacaklarını kaybetme riski vardı. Bize getirildiğinde damarları ve sinirleri işlevini tamamen yitirmemişti. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan ile gerçekleştirdiğimiz ameliyatla kırılan kemikleri, yırtılan dokuları ve kopan damarları onardık. Bu durumdaki hastaların genellikle uzuvlarını kaybettiklerini biliyoruz. Doğru ve etkin hastane şartları, ameliyatta başarı şansını artırıyor. Hastamız, şu an bacaklarını eskiye göre yüzde 70 oranında kullanabiliyor. Yürümesinde hiçbir sıkıntısı yok. Yalnızca sinir dokularında harabiyet var. O da zaman içinde ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı. 
 
YENİDEN YÜRÜMEYE BAŞLADI 
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan ve eskisi gibi yürümeye başlayan Salih Topsak ise, “Sağlığımı bana geri veren doktorlarıma çok teşekkür ederim. Bu zor ameliyatı başarı ile tamamlayarak yeniden yürümemi sağladılar. Daha önce bacaklarımı kaybedeceğim söylenmişti. Yine çalışarak eskisi gibi ailemin ve çocuklarımın yanında olacağım. Onlara en büyük teşekkürün, onları iyileşmiş olarak ziyaret edebilmem olduğunu düşündüm. Bacaklarımı eskisi gibi kullanabildiğimi gören doktorlarım da benim adıma çok sevindiler” diye konuştu.  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894