• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

Mavi Ege suya indi...

Mavi Ege suya indi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ay önce hizmete aldığı “Mavi Körfez” arabalı vapurunun ardından, yine kiralama yöntemi ile filosuna katacağı “Mavi Ege” arabalı vapuru da Gelibolu Tersanesi’nde suya indirildi.
Mavi Ege suya indi...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ay önce hizmete aldığı “Mavi Körfez” arabalı vapurunun ardından, yine kiralama yöntemi ile filosuna katacağı “Mavi Ege” arabalı vapuru da Gelibolu Tersanesi’nde suya indirildi. Yeni gemi, 2015’in ilk ayında sefere başlayacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş’nin kiralama yöntemiyle geçtiğimiz Şubat ayında hizmete aldığı ‘Mavi Körfez’ araba vapurunun ardından, İzmirliler yeni bir arabalı vapura daha kavuşuyor. Yapım çalışmalarının sürdürüldüğü Gelibolu Tersanesi’nde suya indirilen “Mavi Ege” arabalı vapuru da, yine kiralama yöntemiyle İzmir’e getirilerek 2015’in ilk ayında Bostanlı-Üçkuyular arasında seferlerine başlayacak. 
 
Çevreci, hızlı ve tasarruflu
“Mavi Ege” arabalı vapuru 53 metre boyunda 15 metre eninde. 55 araç ve 350 yolcu kapasiteli, 13 knot sürat yapabiliyor Manevra kabiliyeti yüksek. İskelelere yanaşmalarda ve iskelelerden ayrılmada kolaylıkla manevra üstünlüğü sağlayabiliyor. Yeni nesil bir gemi olması nedeniyle yakıt harcamaları da oldukça tasarruflu. Yapımında yolcular için konfor ön planda tutuldu ve koltuk dizaynı buna göre oluşturuldu. Engelli yolcuların vapuru en rahat şekilde kullanması için gerekli uygulamalar yapıldı. Mavi Ege, aynı zamanda çevreci bir gemi ve denize hiçbir şekilde atık bırakmıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894