• BIST 9069.65
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İzmir 21 °C

ihale ve imar kanunu...

ihale ve imar kanunu...
Türkiye Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen “ihale ve imar kanunu” ile ilgili toplantı Çeşme’de yapıldı.
BELEDİYECİLERİN GÜNDEMİNDE İHALE VE İMAR KANUNU VARDI
 
Türkiye Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen “ihale ve imar kanunu” ile ilgili toplantı Çeşme’de yapıldı. 60’ı belediye başkanı olmak üzere belediyelerde görev yapan 350 yönetici ve personelin katıldığı toplantıda, Sayıştay ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanların verdiği “İhale ve İmar mevzuatı” eğitimleri büyük ilgi gördü.
 
Türkiye Belediyeler Birliği ile Ege Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Belediye Mevzuatı Bilgilendirme” toplantısı Çeşme Altın Yunus Otel’de yapıldı. Toplantıya Ege Belediyeler Birliği’ne üye 60’ı belediye başkanı olmak üzere belediyelerde görev yapan 350 yönetici ve personel katıldı. Sayıştay Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlarca verilen ve 3 gün süren eğitimlerde “İhale ve İmar” mevzuatı ve uygulamaları konusu ele alındı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Türkiye Belediyeler Birliği’nin yasayla kurulması, güçlü bir kuruluş olarak yoluna devam etmesinin Türk belediyeciliğinin önünü açacağını söyledi. Aydoğan, “Bu toplantıları yapabiliyorsak, birlik ve beraberliğimizdendir. 1980 öncesinde Ege Belediyeler Birliği kurma çalışmalarımız sırasında keskin bir particilik anlayışı vardı. Şimdi çoğaldık; bu keskinlikler törpülendi. Artık siyasi çekişme yok. Herkes kendi bölgesinde görevini yapıyor. Birlikler ve belediyeler sadece ve sadece halka hizmet vermek için çalışıyor. Bugün Parlamento’da bir kanun gecikebilir, bir sene sonra çıkabilir. Ama yerel yönetimler durmaz. Bu çekişmeleri belediye içine sokarsak, başarılı olmak mümkün değil. Belediye meclislerinde hangi partiden olursa olsun, o salondan içeri girdiği zaman meclis üyelerinin siyasi kimliği dışarıda kalır, halka hizmet öne çıkar” diye konuştu. Son yıllarda belediyelerin yapısı ile ilgili değişikliklere de değinen Dr. Aydoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ege’de Balıkesir, Manisa ve Denizli büyükşehir oldu. Beldeler, köyler mahalle oldu. Büyük sancılar yaşandı. Belediyelerin kapanması vatandaşı üzdü. İlk anda ilçe ve beldelerde görülen bu sıkıntının Büyükşehir ve Bütünşehir Yasası’nın uygulanması ile ilerde büyük menfaatler getireceğine inanıyorum”.
Toplantıya evsahipliği yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu tür toplantıların yerel yönetimler arasındaki işbirliği ve dayanışmayı artırdığını söyledi. Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman ise yasadaki değişiklikler ve yaşanan yetki karmaşaları nedeniyle Türkiye ve Ege Belediyeler Birliği’nin düzenlediği bu tür bilgilendirme toplantılarının daha büyük önem kazandığını söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894