• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

2014'e damga vuranlar!

2014'e damga vuranlar!
Interpress’in, yaptığı araştırmaya göre, 2014 yılında basında çıkan kaza haberleri bir önceki yıla göre yüzde 30 arttı / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Mene

2014’TE SAYFALAR KAZA HABERLERİYLE DOLDU TAŞTI

Interpress’in, yaptığı araştırmaya göre, 2014 yılında basında çıkan kaza haberleri bir önceki yıla göre yüzde 30 artarak, 50 bin sınırına yaklaştığı belirlendi. Gündeme trafik, maden ve inşaat sektöründeki ölümlü kazalar damga vurdu.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2014 yılı boyunca, yazılı basında yayınlanan kaza haberlerinde bir önceki yıla göre yüzde 30 artış yaşandığı belirlendi. Medya takip ajansı Interpress’in araştırmasına göre, ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide yer alan kaza haberlerinin toplamda 49.285 adete ulaştığı, en çok trafik ve iş kazalarının gündeme geldiği tespit edildi.

TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR
Geçtiğimiz yıl yazılı basında çıkan kaza haberleri içinde ilk sırada 21.559 haberle trafik canavarının yol açtığı kazalar bulunurken, otomobillerin neden olduğu kazaların birinci, otobüs kazaları ikinci, tır ve kamyonların yol açtığı kazaların üçüncü, servis araçlarını karıştığı kazaların da haberlerde dördüncü sırada yer aldığı saptandı.

İŞ KAZALARI BU YIL ÇOK CAN YAKTI
Interpress’in yaptığı aynı incelemede, 2014 yılında iş kazası haberleri 11.087 adete yükselirken, başta Manisa’nın Soma ve Karaman’ın Ermenek ilçelerindeki madenlerde meydana gelen ölümlü kazaların yazılı basında gündemde ilk sırayı aldığı ortaya çıktı. İkinci sırada başta asansör ve iskele kazalarının yer aldığı inşaat ve yol yapımı sektöründeki kazaların yer aldığı, tarım ve ormancılık ile taşımacılık sektörlerindeki kaza haberlerinin de yazılı basında sık sık yer aldığı görüldü.

DENİZ VE EV KAZALARINDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİCİ
Geride bıraktığımız yıl yazılı basında çıkan kaza haberleri araştırmalarında denizcilik sektöründeki kazaların 300’e yakın haberde yer aldığı, evde dikkatsizlik ve bilgisizlik sonucu meydana gelen kazalarında ise 150 haberde yer aldığı tespit edildi.

Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894