• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İzmir 26 °C

Aliağa'ya "süper itfaiye" geliyor

Aliağa'ya "süper itfaiye" geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa'da yapımını tamamladığı itfaiye binası hizmete açılacak / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili

ALİAĞA'YA "SÜPER İTFAİYE" GELİYOR 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa'da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık Cumartesi günü törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek yeni itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle "özel bir donanıma" sahip olacak. Modern tesisleri, teknolojik donanımı ve eğitimli personeliyle Türkiye'nin en güçlü itfaiye teşkilatını oluşturmak üzere dev adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13. itfaiye binasının yapımını da tamamladı. Aliağa'da Kuzey Bölge Amirliği olarak hizmet verecek yeni bina, sanayi tesislerindeki yangınlara da etkili bir şekilde müdahale edebilecek bir şekilde donatılıyor.
 
Görev alanı Aliağa'nın yanı sıra Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık gibi kuzey ilçelerini kapsayan Kuzey Bölge Amirliği için inşa edilen bina, donanımıyla çağın gereksinimlerini karşılayacak. Fabrika yangınlarına etkin müdahale 4 bin 500 m² alan üzerinde kurulan tesiste 30 personel aynı anda görev yapacak. Garajında ise endüstriyel afetlere müdahaleye uygun tipteki araçlar yer alacak ve Türkiye'nin önemli sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ve çevresinde yaşanabilecek yangınlara en güçlü şekilde müdahale imkanı sunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından alımı yapılan ve üretim aşamasındaki müdahale aracı, petrokimya tesislerindeki endüstriyel yangınlara etkin müdahalede kullanılacak. Uzaktan kumanda edilebilen insansız (robotik) araç da yakında Aliağa İtfaiyesi'nin filosuna dahil olacak. Tesiste yeni araçlarıyla birlikte AKS 110 birimi de görev yapacak.
 
Çevreye duyarlı "yeşil bina" Doğalgaz ve güneş enerjisinin karma olarak kullanılacağı "yeşil bina" teknolojisiyle inşa edilen tesis, jeneratörü, su depoları ve personelin tüm ihtiyacını giderecek donanımıyla kendi kendine yetebilen bir özellikte olacak. Günün 24 saati yaşamın süreceği tesiste itfaiye personeli için spor salonu da bulunuyor. Yenişehir'deki merkez binanın dışında Gaziemir, Narlıdere, Karabağlar, Eskiizmir, Gümüldür, Menemen, Selçuk, Seyrek, Bayındır itfaiye merkezleri ile Karabağlar Eğitim Tesisleri ve Toros İtfaiye Eğitim tesislerini hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa İtfaiye binası ile tesislerinin sayısını 13'e çıkardı. Kemalpaşa Ören'deki merkezin yapımı sürdürülürken Torbalı, Menderes ve Seferihisar'da da itfaiye binası yapılması için çalışmalar sürüyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894