• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 26 °C

Heryeni doğan bebek 5220 dolar borçlu

Heryeni doğan bebek 5220 dolar borçlu
Şahner Eser / İzmir - Gazetecilere yaptığı açıklamada; Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaktığı rüşvete, yolsuzluğa ve hırsızlığa ‘hayır’ meşalesinin tüm Türkiye’yi hızla aydınlattığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET KENAN TANRIKULU: "ARTIK HER YENİ DOĞAN BEBEK 5220 DOLAR BORÇLA DOĞMAKTADIR." 
 
Şahner Eser / İzmir - Gazetecilere yaptığı açıklamada; Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaktığı rüşvete, yolsuzluğa ve hırsızlığa ‘hayır’ meşalesinin tüm Türkiye’yi hızla aydınlattığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; “Artık bir millet uyanıyor!  Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin 17-25 Aralık tarihlerini ‘Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ilân etmesinin ardından, milletimizi bu konuda bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde Türkiye’de 12 yıldır süregelen yolsuzluğu, hırsızlığı, hukuksuzluğu ve rüşveti cesaretle anlattık” ifadesini kullandı.
 
HER ALANDA SİNDİRİLMİŞ BİR TOPLUM
Siyasî iktidarın yürüttüğü ‘açılım, yeni Türkiye ve dönüşüm’ gibi proje ve eylemlerin açık, şeffaf ve iyi niyetli olmadığını savunan MHP’li Tanrıkulu, “Bu proje ve eylemler, milletimizi tedirgin edip, endişeye sevk etmektedir. Her alanda sindirilmiş bir toplum yaratmaya çalışan mevcut iktidar, ülkemize sadece siyasî yönden değil, ekonomik açıdan da zarar vermektedir” dedi. 
 
KORKUNUN ECELE FAYDASI OLMAYACAKTIR
12 yıldır AKP’nin yürüttüğü siyasi iktidarın ekonomik ve sosyal sorunlara neden olduğunu ve bu sorunlar ortaya çıktıkça iktidarın sorumluluğu sürekli bir başkasının üzerine atarak siyasetini yürütmeye çalıştığını iddia eden Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Korkunun ecele faydası olmayacaktır. Partimiz; rüşveti, yolsuzluğu, hırsızlığı, talanı tüm Türkiye’ye anlatmaya devam edecektir. Büyük bir gayretle gizlemeye çalıştıkları çökmüş ekonomik öngörü ve tahminler her geçen gün daha da gün yüzüne çıkmaktadır. Ekonomik sıkıntı ve belirsizliklerden başta dar gelirli işçi, memur, emekli vatandaşlarımız, esnafımız, çiftçimiz ve girişimcimiz çok ciddî etkilenmektedir” 
 
 TÜRKİYE ARTIK BORÇLULAR ÜLKESİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR
Türkiye’de borç sarmalının artık herkesi tutsak ettiğini, mutsuzluğun, geçimsizliğin arttığını ve toplumda yarınlara olan güvenin azaldığını anlatan Ahmet Kenan Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “12 yıldır yürütülmekte olan başarısız ekonomi politikaları neticesinde hane halkımız aşırı borçlandırılmış, Türkiye artık borçlular ülkesi haline dönüştürülmüştür. Bu bakımdan bahsedilen istikrar büyüsü çoktan bozulmuş, 2015 yılının 2014’ten çok daha zor geçeceği anlaşılmaktadır. 2003’te hanehalkı borcunun gelirine oranı %5,1 iken, bu oran 2014 ilk 6 ayda %54 olmuştur. Hanehalkı geliri AKP döneminde 4 kat artmışken, borcu 27 kat artmış durumdadır.
 
AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ ÜLKEMİZ EKONOMİSİNİ YİYİP BİTİRİYOR 
Türkiye’de artık her yeni doğan bebeğin  5220 dolar borçla doğduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ekonomisi 12 yıldır taşeronvari bir rant ekonomisi haline getirilmiştir. Ahbap çavuş ilişkisi ülkemiz ekonomisini yiyip bitirmektedir. Yolsuzluk, son yıllarda dünyanın ve Türkiye’nin gündemini işgal eden en önemli konulardan biri olarak karşımızdadır. Rüşvet ve yolsuzluk alanında yapılan çalışmalar göstermiştir ki; popülist politikalar sonucu kamunun finansman ihtiyacındaki aşırı artışlar hesapsız iç ve dış borçlanmalar yapılarak giderilmeye çalışılmıştır. Bu trajedi ülkemizi gün geçtikçe ekonomik ve siyasî olarak dışa bağımlı hale getirmiştir. Sonuç olarak Millî Egemenliğimiz de tartışılır hale gelmiştir.” 
 
DEVLETİN KAYDINA GİREN HİÇBİR ŞEY SİLİNMEZ.
“Yolsuzluğun neden olduğu adaletsiz gelir dağılımı nedeniyle yeni haksız zenginlerin sayısı giderek artmaktadır.” İfadesini kullanan Tanrıkulu, şunları söyledi:  “CreditSuisse’in yürüttüğü Küresel Servet Raporu’na göre Türkiye’de 37 dolar milyarderi bulunurken, millî geliri bizden daha yüksek Japonya’da sadece 15 milyarder vardır. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün ‘2014 Yolsuzluk Algı Endeksi’nde Türkiye dramatik bir düşüş yaşamıştır. 2013’te 53’üncü sırada olan Türkiye 64’üncü sıraya gerileyerek, ‘riskli ülkeler’ sınıfında yer almıştır. Yine uluslararası bağımsız bir kuruluşun (Trace International) rüşvet konusunda 197 ülkede yapıp açıkladığı 2014 Global Rüşvet Risk Endeksi sonucunda Ülkemiz 70’nci sırada bulunmaktadır. Bir başka gelişmiş ülkede yaşansa, kıyametlerin kopacağı 17 ve 25 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk süreçleri AKP tarafından ne kadar üstü örtülmeye çalışılsa da, tarihimizin en karanlık sayfalarında, en büyük yolsuzluk olarak yerini alacaktır. Unutulmamalıdır ki; Devletin kaydına giren hiçbir şey silinmez. 17-25 Aralık bir dönemin milâdıdır ki, sorumluları bu tarihten itibaren ahlâken ve vicdanen bitmiştir. Gelinen noktada kirli ve haksız kazançla elde edilen paralar faiziyle geri iade edilmiş, Kızılay gibi tarihî misyonu olan kurum bu kirli paranın faizini kabul ederek, vatandaşlarımız nezdindeki tüm değerini sıfırlamıştır” 
 
DEMOKRATİK VE MİLLÎ BİR SİYASAL KİMLİĞE İHTİYAÇ VAR
Milliyetçi Hareket Partisi’nin  her türlü toplumsal sözleşmenin öncelikle bir ahlakî değerler manzumesine dayanmasını benimsediğini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, “Toplumsal adalet ve ahlâkın sağlanması için toplumsal yapıyı idare edecek demokratik ve millî bir siyasal kimliğe ihtiyaç bulunmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında yolsuzluklar konusunda: Özerk bir şekilde görev yapacak ‘Millî Yolsuzlukla Mücadele Organı’ kurulması, Mal varlıklarının şeffaf ve gerçekçi olarak açıklanması,Suçlular kim olursa olsun dokunulmazlıklarının kaldırılması, Siyasî etik yasasının vakit geçirilmeden çıkarılması, Siyasetin finansmanının açık ve şeffaf hale getirilmesi, Seçimlerin izlenmesi ve denetlenmesi, Hukukun eşit şekilde üstün olduğu düzenlemeler muhakkak sağlanacaktır” diye konuştu 
 
HESAP SORACAĞIZ 
Türkiye’de yaşanan sürecin hesabını milletin desteği ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin mutlaka soracağını açıklayan Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse milletimizin alın terini kendi kesesine atamayacaktır. Fesatçı ve fırsatçılara bırakacak bir ülkemiz yoktur. Hedefimiz Türkiye'nin kazanması, Türk milletinin kazançlı çıkmasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak yolsuzlukla mücadeleye hiç zaman kaybetmeden biran önce devlet ve vatandaş işbirliği içerisinde yarınlarımız adına başlanması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz.” diyerek, milletimizin rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ile ilgili Partimizin düzenlediği etkinliklere göstermiş olduğu duyarlılığın önünde artık hiçbir kirli siyaset anlayışının duramayacağını belirtmiştir” diyerek sözlerini noktaladı. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894