• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C

Kula Jeoparkına Sahip Çıkacağız...

Kula Jeoparkına Sahip Çıkacağız...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
YURTTAŞ : KULA JEOPARKINA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR!
 
AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş Kula ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde Yurttaş’a AK Parti ilçe başkanı Ahmet Palabıyık ve ilçe yönetimi eşlik etti. 
 
İMAM HATİP LİSESİ’NE YURT MÜJDESİ!
Önce Kula Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Dr. Muzaffer Yurttaş, okulun yanında bulunan arsa üzerine 200 öğrenci kapasiteli yurdun yapımı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek ek yatırım programına alındığını belirtti. Yurttaş 2.700.000 TL ye yapılacak olan yurdun ihalesinin yapıldığını ve kısa süre içinde inşaat yapımına başlanacağını ve yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için gayret edeceklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürü Yurttaş’a katkılarından dolayı teşekkür ettiler.
 
YURTTAŞ “KULA ESNAFINA SAHİP ÇIKALIM!”
Kula Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen ve yönetim kurulunu makamında ziyaret eden Yurttaş, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yurttaş “Kula halkı esnafına sahip çıkmalıdır. İnsanımız alışverişini kendi esnafından yapmalıdır. Kula tarih ve turizmi potansiyelini kullandığı takdirde esnafımızın geliri artacaktır. Kula evleri, jeopark, kaplıcalarımız, Yunus Emre gibi değerlerimizi ayağa kaldırmalı ve çok iyi tanıtmalıyız” dedi.
 
MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ZİYARETİ
Mecliste kendilerini ziyaret eden Muharip Gaziler Derneği’ne iadei ziyarette bulunan Yurttaş “Gazilerimiz bizim şanlı tarihimizin aynalarıdır. Onlara ve emanetlerine sahip çıkmak milli bir görevdir. Derneğimize yeni bir dernek binası kazandırmalıyız” dedi. 
 
KULA KAYMAKAMINA ZİYARET
Kula’da yeni göreve başlayan Kaymakam Murat Güven’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Yurttaş “Kula bölgemizin şirin ilçelerinden biridir. Tarihi evlerimiz, Yunus Emre Külliyesi, Kaplıcalarımız, Jeoprark alanımız bizim turizm açısından önemli değerlerimizdir. Avrupa ve UNESCO Jeopark ağına dahil olan bu değerimizi daha iyi tanıtmalı ve gerekli çalışmaları bir an önce tamamlamalıyız. Celal Bayar Üniversitesi jeopark projesine destek vermeli ve bilimsel çalışmalara öncülük etmelidir. 
 
YURTTAŞ “JEOPARK KULA İÇİN ZENGİN BİR MİRASTIR”
Yurttaş konuşmasında “Kula insanı, sivil toplum kuruluşları, belediye, kültür il müdürlüğü bu konuda daha etkin çalışmalar yapmalıdır. Gelen turistlere hizmet edecek tanıtımcılara, rehberlere ve onlar için yemek ve konaklama tesislerine ihtiyaç vardır. Bu konuda yatırımcıları da bölgemize bekliyoruz. Kaplıca, jeopark, Kula Tarihi Evleri gibi turizm açısından zengin olan bu bölgede yatırım yapanlar gelecekte karlı çıkacaklardır. Jeopark bir sahanın jeolojik mirasını esas alsa da asıl hedefi jeolojik miras ile insan ve insana dair beşeri mirasın  onu şekillendiren yeryüzünün 4,6 milyar yıllık geçmişiyle bütünleştirmektir. Yıllardır Kula insanının “Karataş” olarak nitelendirdiği bu saha aslında büyük bir turizm potansiyelidir. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeli ve tanıtımını uluslararası düzeyde yapmalıyız. Bugüne kadar bu konuda çalışma yapan belediye başkanlarımıza, araştırma görevlilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da tüm hemşehrilerimden bu konuya destek vermelerini bekliyorum” dedi.  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri    
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894