• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İzmir 14 °C

Sarıkamış şehitleri için yüzdü...

Sarıkamış şehitleri için yüzdü...
Salihli'de Sarıkamış Şehitleri İçin düzenlenen programda yürüyüş ve sinevizyon sonrası AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ve gençler -8 derece soğuklukta olan havuza girerek yüzdü.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN ANLAMLI TÖREN
 
Salihli'de Sarıkamış Şehitleri İçin düzenlenen programda yürüyüş ve sinevizyon sonrası AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ve gençler -8 derece soğuklukta olan havuza girerek yüzdü.
 
Salihli Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında duygulu anlar yaşandı. 3 kilometrelik yürüyüşte bayraklar ve Sarıkamış Şehitleri ile ilgili afişler taşındı.
 
Yürüyüş sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sarıkamış Şehitleri ile ilgili sinevizyon sırasında salonda bulunanların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Törene ve yürüyüşe gençlik merkezi temsilcileri, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Salihli AK Parti İlçe Başkanı Ahad Aksoy, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Durmuş Küçük ve çok sayıda vatandaşın katıldı.
 
Yurttaş programda yaptığı konuşmada “Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan Sarıkamış Harekâtı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete erdikleri, bir yiğitlik destanıdır. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği bu amansız mücadelede; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir. Sarıkamış Harekatı'nda asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, çok ağır koşullar altında savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş; dayanıklılık, itaat, direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış, şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk milletinin bağrına defnedilmiştir” dedi. 
 
AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “Geçmişimizde atalarımızın bize bu vatanı nasıl emanet ettiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Gençlerimizin, onların dedelerinin neler yaşadığını, ne fedakarlıklar gösterdiğini iyi anlamaları gerekiyor. Sarıkamış, Çanakkale, Dumlupınar, Zafertepe, Milli Mücadele bunların hepsi iyi hatırlanması gereken, iyi özümsenmesi gereken ve gelecek nesillere bunların anlamını iyi taşınması gereken önemli tarihlerdir. Bu vatanın kolay kazanılmadığı ve kolay savunulmadığının gelecek nesiller tarafından bilinmesi gerekiyor. Bu ezanlar susmasın, bayrak inmesin, ocaklar sönmesin, vatan bölünmesin diye çalışan atalarımızdan devraldığımız emanetlere sahip çıkmak en asil vazifemizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe hiçbir güç bizi yenemeyecektir. 780 bin km vatan toprağında huzurun ve barışın hakim olması için, özgür ve lider ülke olabilmek için durmadan çalışmalıyız ve asla engeller karşısında yılmamalıyız. Sarıkamış Harekâtında, vatan topraklarını savunmak uğruna şehit düşen kahraman vatan evlatlarını, ebediyete intikallerinin 100.  yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
 
Program sonrası AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ve gençlerden oluşan bir grup, eksi 8 (-8) derece soğuklukta olan, bulu yüzme havuzuna girdi. Yurttaş ve gönüllüler, havuzun içerisinde Türk bayrağı açtı. Yurttaş “Atalarımız bunun çok daha üzerinde bir soğukta Sarıkamış Dağları’nda donarak can verdiler. Biz bugün atalarımızın hissettiklerini soğuğun çok azını hissettik.  Vatan söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğunu, bir gece de küçücük yüreklerin nasıl aslan kesildiğini Sarıkamış’ta gördük. Biz gençlerimize ve insanımıza bunu hatırlatmak için ve toplumsal duyarlılık oluşturmak amacı ile genç kardeşlerimizle birlikte buz ile dolu havuza girdik” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894