• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Petkim, geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor.

Petkim, geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor.
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
PETKİM, GELECEĞİN YÖNETİCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR. 
 
İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü arasında 2011 yılında imzalanan protokol kapsamında başlatılan MBA (Master of Business Administration) programından mezun olan 24 Petkim çalışanı diplomalarını aldı. Petkim Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, ikinci dönem MBA programını başarıyla tamamlayan Petkimliler diplomalarını alırken, aileleri ile birlikte mezuniyet sevincini yaşadı.
 
Törende mezunlara seslenen SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, kendisinin de mezunları arasında olmaktan gurur duyduğu İşletme İktisadı Enstitüsü’nün, analitik düşünce yapısını öğrencilerine sevdiren ve öğreten eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.  
 
PETKİM, HER ÖĞRENCİ İÇİN 13 BİN 500 TL ÖDEDİ
Türk iş dünyasının yönetim kademelerinde Enstitü’den mezun olan pek çok işadamı olduğunu hatırlatan Yavuz, “İş hayatımın 30 yılını geride bıraktım. Bu 30 yılın her aşamasında, bürokrasi ve özel sektördeki görevlerim İşletme İktisadı Enstitüsü’nde aldığım eğitimin yararını gördüm.  Karşılaştığımız sorunlar karşısında çözümün bir tane olmadığını, analitik ve çözüm odaklı düşünebilmeyi hocalarımızdan çok iyi öğrendik. Aynı eğitim kalitesinin bugün de sürdüğünü görmek mutluluk veriyor. Bizlere emeği geçen Hocalarımızdan hayatta olanları uzun ömürler, vefat edenlere rahmet diliyorum” dedi. 
 
Kenan Yavuz, üç sömestr süren MBA programına katılan her çalışanı için Petkim’in toplam 13 bin 500 TL ödediğini hatırlattı. “Şirketimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin geleceklerine yatırım yapıyoruz. Çalışanlarımıza verdiğimiz önemin bundan daha iyi göstergesi olamaz” diyen Yavuz,  MBA programının aynı zamanda çok önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi. 
Kenan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışanlarımızın kariyer yolculuklarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda harcadığımız kaynağın, şirketin geleceğine yaptığımız bir yatırım olduğunun bilincindeyiz.  Türk iş dünyasının kronik problemleri arasında yetişmiş ve yetkin işgücünün geldiğini çok iyi biliyoruz. Mezun olan çalışanlarımız, başarılarını sürdürdükleri takdirde gelecekte şirketimizin tepe yöneticisi olacaklar. “ 
 
 MBA’DA 60 YILLIK DENEYİM
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Pekdemir de, lisansüstü eğitimde 60 yıllık deneyime sahip olan Enstitü’nün, ülkenin yüz akı eğitim kurumlarının başında geldiğini söyledi. Türk özel sektöründe ve iş dünyasında çok önemli başarılara imza atan mezunlar verdiklerini kaydeden Prof. Pekdemir, Türkiye’de çağdaş anlamda işletmeci ve yönetici yetiştiren ilk eğitim kurumu olmalarının yanında, işletmecilik alanında ilk kez lisansüstü eğitimini başlatan kuruluş olduklarını vurguladı. 
Konuşmaların ardından MBA programından mezun olan 24 Petkim çalışanı keplerini havaya atarak, başarılarının sevincini yaşadı.
 
Petkim ile İşletme İktisadı Enstitüsü işbirliği ile sürdürülen MBA programı, 2013 yılında ilk 29 Petkim çalışanını mezun etti. 20 Eylül 2013 tarihinde başlayan ikinci MBA programından 4’ü mavi yakalı olmak üzere 24 Petkim çalışanı mezun oldu. MBA programı kapsamında öğrenciler mesai saatleri dışında cuma günleri 16:00-22:00 ve cumartesi günleri ise 10:00-16:00 saatleri arasında Petkim Akademi Eğitim Merkezi’nde eğitim gördü. Üç yarıyıl, 12 ders, 36 krediden oluşan ve toplam 504 saatlik eğitim sürecini kapsayan MBA programının eğitimleri, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Öğretim Üyeleri tarafından verildi.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri   
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894