• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İzmir 16 °C

Ege Üniversitesi'nde Milli Gurur

Ege Üniversitesi'nde Milli Gurur
Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü bünyesinde 100. Yıl Tarım Makinaları Müzesi Türkiye de kendi alanında tek örnek durumunda bulunuyor. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Ber
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü’nde 1981 yılında Atatürk’ün doğumunun 100. yılı nedeniyle kurulan  “100. Yıl Tarım Makinaları Müzesi” tarımın makineleşme tarihine ışık tutuyor.
 
Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü bünyesinde 1981 yılında kurulan 100. Yıl Tarım Makinaları Müzesi  Türkiye de kendi alanında tek örnek durumunda bulunuyor. Sergilenen parçaların büyük çoğunluğu Tarım Makinaları Bölümü’nün kendi olanaklarıyla getirtilmiş olan müze, 1200 metrekare  kapalı ve 275 metrekare yarı kapalı alanlarında hizmetini sürdürüyor.
 
Müzenin günümüzdeki en önemli amacı bölümde eğitimine devam eden mühendis adaylarının bilgi ve eğitimlerine katkı sağlamak, ayrıca bölgede faaliyet gösteren tarım makinası imalatçılarına geniş bilgi kaynağı olmak ve genç nesillere geçmişten günümüze makine ve diğer aletleri tanıtarak eğitimlerine katkıda bulunuyor.
 
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yrd. Doç. Dr. Bülent Çakmak müze hakkında bilgi verdi. Müzenin ilk kurulduğu zamanlarda Ege Ordu Komutanlığı tarafından desteklendiğini sonrasında Türkiye’nin çok farklı kurumlarından desteklerle bugünlere geldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Bülent Çakmak, “Müzemizde 250’ye yakın farklı özelliklerde makinalar bulunuyor. Bu makinalar Rusya, Romanya, Amerika, Bulgaristan ve daha birçok ülkeden geliyor. Biz bu makinaların olabildiğince tamir ve bakımlarını yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Müzenin diğer müzelerden farklı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Bülent Çakmak, “Müzemiz sürekli açık olmuyor. Çünkü fiziksel mekanımız buna uygun değil, bununla ilgili birçok proje yapıldı. Bölümümüz öğrencilerinin ihtiyaçları dışında, farklı okullardan da öğrenciler ziyarete geliyor” diye konuştu. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894