• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İzmir 16 °C

Aliağa Kent Konseyi Çalışıyor

Aliağa Kent Konseyi Çalışıyor
Foça Haberleri / Aliağa Haberleri / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri / Kınık Haberleri
ALİAĞA KENT KONSEYİ SOSYAL PROJELERİNE DEVAM EDİYOR
 
Aliağa Kent Konseyi daha yaşanılabilir bir kent yaratma adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
 
Aliağa belediyesi Kent Konseyi binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Aliağa Kent Konsey Başkanı Yakup Öztürk, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisi olarak 2014 yılında gerçekleştirdiği sosyal projelerine 2015 yılında da devam edeceklerini açıkladı.
 
Kent Konseyinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, “Gerçekleştirdiğimiz sosyal projeler ile nasıl bir kent yarattığımızı değerlendirip, nasıl bir kent yaratmamız gerektiğinin çalışmasını yapacağız” dedi.
 
KADIN MECLİSİ’NDEN EĞİTİME DESTEK
Aliağa Kent Konseyi’ne bağlı birimlerin topluma fayda sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini, özellikle de Kadın Meclisinin kendi el emekleriyle ciddi başarılar elde ettiğini belirten Başkan Yakup Öztürk, şöyle konuştu: “Kadınlarımız son olarak cezaevindeki mahkûmlarımıza, orada yaşayan kadınlarımıza kendi el emekleri ile elde ettikleri gelirle klima aldılar. Yine kadın meclisimiz şuanda atık gazete kâğıtlarından gazetelik sepeti yaparak buradan elde ettikleri gelirle maddi yetersizliklerden dolayı eğitiminden mahrum kalan bir kız çocuğuna bir nebzede olsa katkı sağlayarak eğitimine devam etmesini sağlayacaklar. Ayrıca ileri dönemlerde dizi eğitim çalışmalarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak aile bireylerine çocukların doğru bir şekilde yetiştirilmesi konusunda eğitimler verilmesi planlanıyor”
 
GENÇLİK MECLİSİ’NDEN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE PROJESİ
Kadın Meclisi’nin yanı sıra Gençlik Meclisi’nin de sosyal projeler üzerine çalışmalar yaptığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlik Meclisimiz uyuşturucu ile mücadele konusunda bir takım çalışmalar yapıyor. Bu konuda Türkiye Kent Konseyleri Platformu’na sunulmak üzere hazırlanan bir tiyatro projesi var. Bu projeyle de aile bireylerimizin uyuşturucuyla nasıl mücadele etmeleri gerektiği, hangi devlet kademelerinden bu konuda destek alabilecekleri gibi konularda aileleri ve kişileri bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz”  
 
ÖZTÜRK: ALİAĞA’YA ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜYLE BAKMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Öztürk, “Çocuk Meclisimizle beraber kısa zaman içerisinde bir çalışma yapacağız. Bu çalışmada çocuklarımızdan ülkeyle ve ilçemizle ilgili görüşlerini alacağız. Aliağa’ya çocuklarımızın gözüyle bakmaya çalışacağız. Şuan da bizler kentin yöneticileri olabiliriz fakat ilerleyen yıllarda ilçemizin yöneticileri çocuklarımız olacak. Onlara nasıl bir kent bırakmamız gerekiyorsa bu konuda onların fikirlerini alacağız. İlerleyen günlerde Engelli Meclisi ile alakalı olarak da engelli çalıştayı hazırlayacağız. 2014 yılında yaptığımız bu çalışmaları 2015 yılında da devam ettireceğiz” diye konuştu. Foça Haberleri / Aliağa Haberleri  / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri  / Kınık Haberleri 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894