• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İzmir 16 °C

Ağaçlar Kuş Yuvaları İle Şenlenecek

Ağaçlar Kuş Yuvaları İle Şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından ilçenin birçok noktasında bulunan ağaçlara, kuş yuvaları yerleştirildi. Kendilerine yer arayan kuşlar için yuva olacak ahşap yuvalar şimdiden büyük ilgi görüyor.
ÇİĞLİ’DE AĞAÇLAR KUŞ YUVALARI İLE ŞENLENECEK
 
Çiğli Belediyesi tarafından ilçenin birçok noktasında bulunan ağaçlara, kuş yuvaları yerleştirildi. Kendilerine yer arayan kuşlar için yuva olacak ahşap yuvalar şimdiden büyük ilgi görüyor.
 
Doğanın en güzel misafirleri olan kuşlar için, Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kentin farklı 110 noktasındaki  ağaçlara yerleştirilen ahşap kuş yuvaları kuşları misafir etmeye hazır. Kuş sesleri artık ağaçlara asılan ahşap yuvalardan gelecek. Kuşların barınma ihtiyacına ve ilçeyi daha da güzelleştirmesine katkı sağlayacak olan uygulama, veteriner hekimlerce özenli çalışmalar doğrultusunda gerçekleştirildi. İlçenin muhtelif yerlerinde ki ağaçlık alanlara yerleştirilen onlarca kuş yuvası, ilçedeki kuş popülasyonunun artırılması amacını da hizmet etmiş olacak. Spor yapılan alanlarda ve parklarda, doğayla iç içe olmayı tercih eden vatandaşlar için kuş sesleriyle zenginleştirilmiş bu alanlarda vakit geçirmek daha da cazip hale gelecek. Sokaklarda yürütülen bu çalışmaları gören vatandaşlar, Çiğli Belediyesi’nin bu etkinliğini ilgi ile karşılarken, hayvanlara yönelik yürütülen hassas çalışmalar için de Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a teşekkürlerini ilettiler.
Başkan Arslan: “Kuş Sesleriyle Dolu Ortamlar Sunuyoruz”
 
Doğanın yaşanabilir olması için, yaşamın doğallığının korunması gerektiğini, bu anlamda hayvan sağlığı ile ilgili çalışmaların kent yaşamının bel kemiğini oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Arslan, “Canlıların yaşam hakkı denen bir olgu vardır. Bu kent genelinde yaşamın sadece insanlara ait olmadığı, hayvanlarla paylaşılması gerektiği gerçeğine ulaştırır bizleri. Çiğli Belediyesi olarak hayvan hakları ve sağlığına yönelik son derece hassas çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımıza yeni bir tanesini daha ekledik ve ağaçlara kuş yuvaları yerleştirdik. Ne demişler ağaç kuşsuz kuş ağaçsız olmaz. Kuşlar için korunaklı yuvalar yaparak hem onlara daha iyi şartlarda bir yaşam sunuyoruz hem de vatandaşlarımızın ağaçlık alanlarda kuş sesleriyle buluştuğu doğal bir ortamda dinlenebildikleri, keyifli bir ortam sağlamış oluyoruz” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894