• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Mutlu turist, mutlu esnaf

Mutlu turist, mutlu esnaf
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni Çağırıyor” projesine hazırlamak amacıyla Bergama Belediyes
MUTLU TURİST, MUTLU ESNAF EĞİTİM PROGRAMINDA İKİNCİ ETAP
 
Bergama esnafını 17 Nisan 2015’de ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni Çağırıyor” projesine hazırlamak amacıyla Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde hayata geçirilen “Hizmet Kalitesi Arttırma Eğitimi”nde ikinci ders zili çaldı.
“Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” sloganıyla yola çıkılan projenin ilk grubunda 24 işletmeci eğitimi tamamladı. Talebin yoğun olması nedeniyle eğitim programı gruplara bölünmüştü.
İkinci grup da Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde ders başı yaptı. Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Emre Atabek’in verdiği ilk derse Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper de katıldı.
Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilmesi ile birlikte gelen turist sayısında ciddi bir artış olduğunu hatırlatan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç  “Buradaki herkes turizm işletmelerinde çalışıyor. Veya turist ile temas halinde olan kişiler. Biliyorsunuz Bergama’ya binlerce turist geliyor ancak sokakta çok fazla turist göremiyorsunuz. Biz de geçtiğimiz yıl Bergama Ticaret Odası ile  ‘gelen turisti şehir merkezine nasıl çekeriz’ diye bir çalışma yaparak ‘Bergama Seni Çağırıyor’ projesini başlatmıştık. 17 Nisan’da bu projenin ikincisi başlıyor. Bu eğitim programını başlatırken de turizm işletmesi sahiplerinin veya çalışanlarının eğitim almalarının daha faydalı olacağını düşündük. Bizim de sizin de kendimizi geliştirmemiz gerek bu konuda. Çünkü içeride olanlar bazen eksiklikleri göremeyebiliyor. Biz alışıyoruz, eksikliklerimizi fark edemeyebiliyoruz bazen. Ama dışarıdan gelen insanlar daha objektif değerlendirmede bulunabiliyor. Sizin göstermiş olduğunuz duyarlılık çok önemli. Zorunlu olmamasına rağmen bu eğitime zaman ayırarak göstermiş olduğunuz duyarlılık için hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.
Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise “Ben bu iş için zaman ayırdığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir eğitim alma zorunluluğunuz olmamasına rağmen salt kendi işinizi geliştirmek ve kişisel gelişiminize katkı sağlamak için buraya kendi iradenizle gelmeniz çok güzel bir olay. Bu bizim Bergama Belediyesi ile doğru bir yere vurgu yaptığımızın da bir göstergesi” diye konuştu.
Gönenç ve Ürper konuşmalarının ardından kursiyerlerden gelen soruları yanıtladı. “Genel Turizm Bilgisi” ile başlayan 20 saatlik ders programı UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın turizm potansiyeli, turizm işletmelerinde pazarlama, etik, hijyen, beden dili, hizmet kalitesi ve turist – işletmeci ilişkisi konularında devam edecek. 
 
Eğitimin sonunda işletmecilere katılım belgesi ve “Turist Dostu İşletme” etiketi verilecek. Etiketler sayesinde gelen ziyaretçilerde hizmetten memnun kalınacağı bilinci oluşması sağlanacak.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894