• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İzmir 16 °C

Girişimcilik Lideri Ödülünü Kazandı

Girişimcilik Lideri Ödülünü Kazandı
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
İZMİRLİ GİRİŞİMCİ EKİN TAŞKIN “GİRİŞİMCİLİK LİDERİ” ÖDÜLÜNÜ KAZANDI
 
İzmirli genç girişimci, Tabu Solutions Yönetici Ortağı Ekin Taşkın, Polonya Parlamentosu Kümelenme Komisyonu tarafından düzenlenen Kümelenme Dünya Kongresi’nde  bölgesel rekabet ve kümelenme alanına uluslararası yürüttüğü projelerden dolayı “Entrepreneurship Leader – Girişimcilik Lideri” ödülü ile onurlandırıldı.
 
Bölgesel rekabetin gittikçe önem kazandığı günümüzde; kümelenmenin sektörlerin, firmaların ve bölgelerin rekabet güçlerini artırmaya yönelik en önemli araçlardan biri olduğunu belirten Taşkın, “Bu nedenle, hem Avrupa Birliği’nde hem de ülkemizde kümelenme çalışmalarına son yıllarda büyük önem verilmekte, Ekonomi Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni destek mekanizmaları ile Türkiye’nin bölgesel sektörel rekabet gücünün artırılmasına çalışılmakta” dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri’nde 11 yıl görev yapan, Eğitim ve Ar-Ge Şubelerini kuran ve Şubat 2015’ten itibaren Tabu Solutions şirketini kurarak Yönetici ortak olarak görev alan Ekin Taşkın ödülle ilgili duygularını ise şöyle dile getirdi; “Bu ödülün hem benim, hem de ülkemiz için büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Son 10 senelik zaman zarfında kümelenme yaklaşımı ile sektörlerimizin ve bölgelerimizin gelişmesi için büyük çaba sarf ettik. Birçok uluslararası projede ülkemizi başarıyla temsil ettik. Bu ödül ile Türkiye’nin kümelenme ve bölgesel strateji geliştirme alanında dünya çapında profesyonellere sahip olduğunu gösterme fırsatımız oldu. Beni gururlandıran başka bir unsur ise bu ödülü Katalanların bir önceki Ekonomi Bakanı Antoni Subira ve Avrupa Küme Mükemmeliyet Vakfı CEO’su Reza Zadeh ile birlikte almış olmam. Önümüzdeki dönem ülkemizdeki sektör liderlerinin de bölgesel ve uluslar arası rekabet için kümelenme konusunda daha fazla çalışmalarını temenni ederim. Türkiye artık takip eden değil, takip edilen bir ülke olmalıdır. Bunun için de yeni araçlara ve yeni bakış açılarına ihtiyacımız var. Şu anda açık olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küme destek programı bu açıdan büyük fırsat yaratmaktadır.” 
 
Kümelenme Dünya Kongresi’nin 24-26 Mart 2015 tarihleri arasında Polonya Parlamentosu Kümelenme Komisyonu tarafından organize edildiğini anlatan Taşkın, 82 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen kongrenin internet üzerinden 4 milyon üzerinde takipçi tarafından izlendiğini vurguladı. 
Ekin Taşkın Kimdir?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu ve yine aynı üniversitede Bilim ve Teknoloji Politikaları üzerine yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans eğitimi sırasında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Ekin Taşkın 2006 yılında, Birleşmiş Milletler - Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından en genç İş Geliştirme Danışmanlarından biri olarak akredite edildi. Taşkın, "Proje Yöneticisi" olarak Avrupa Komisyonu tarafından sertifikalandırıldı. 
 
Yaklaşık 11 senedir bölgesel rekabet, kümelenme ve inovasyon konusunda çalışan Taşkın, bu konularda 15'in üzerinde ulusal ve uluslararası projede koordinatör olarak çalıştı, 2008 yılından günümüze kadar Avrupa'nın 15 ülkesinden 70'in üzerinde proje ortağı kurum ve 160'ın üzerinde uzmanın görev aldığı projelerin koordinasyonunu sağladı. Taşkın, 100'ün üzerinde ulusal konferansta, 20'nin üzerinde uluslararası konferansta Ar-Ge, inovasyon, bölgesel strateji konularında konuşma ve sunum yaptı. İnovasyon Yönetimi Akademisi'nin kurucusu olan Taşkın, tüm eğitim programının geliştirilmesi aşamasında metodoloji, teori ve vaka geliştirilmesinde katkı sağladı. İnovasyon Yönetimi Akademisi'nin tüm eğiticilerine eğitim verilmesi, akreditasyon ve sertifikalandırılması sürecini bilfiil yönetti.
Taşkın, European Secretariat for Cluster Analysis tarafından akredite küme kıyaslama uzmanlarından olup aynı zamanda Avrupa Küme Mükemmeliyeti Vakfı’nca Küme Mükemmeliyeti Eğitimi’ni vermek üzere akredite edilen ilk eğitmenlerdendir. Mart 2014 tarihinden itibaren Avrupa Komisyonu Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı kapsamında Avrupa'da yerleşik bakanlık ve kalkınma ajansı personeline eğitim vermek üzere tüm dünyadan seçilen 10 eğitmenden biridir. Taşkın halen, Türkiye ve Avrupa'daki iş destek mekanizmalarına, kamu kurumlarına ve firmalara strateji tasarımı, rekabet analizi, yönetim kalitesi, inovasyon ve kümelenme konularında teknik destek vermektedir. Taşkın, bir çok ulusal ve uluslar arası ödül almış olup TABU Solutions kurucu ortağıdır. Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894