• BIST 9558.57
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İzmir 23 °C

Susma haykır, taş ocağına hayır

Susma haykır, taş ocağına hayır
Kentteki taş ocaklarına dur demek üzere harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu, 5 Nisan günü düzenleyecekleri etkinlik öncesi STK, dernekler, muhtarlarla bir araya geldi,
SUSMA HAYKIR, TAŞ OCAĞINA HAYIR
 
Kentteki taş ocaklarına dur demek üzere harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu, 5  Nisan günü düzenleyecekleri etkinlik öncesi STK, dernekler, muhtarlarla bir araya geldi, “Bizim için yeşil dolar yeşili değil, bizim için yeşil ağaçtır, doğadır” diyerek destek istedi
 
Kentte yaşanan çevre katliamlarının önüne geçmek üzere Gaziemir Çevre Platformu adı altında örgütlenen sivil inisiyatif ‘Susma haykır, taş ocağına hayır’ sloganıyla harekete geçti. Gaziemir’in oksijen deposu ormanlık alandaki taş ocaklarına ve 210 hektarlık zeytinlik alanın imara açılmasıyla yaşanan çevre katliamlarına dur demek üzere örgütlenen platform, 5 Nisan Pazar düzenleyecekleri çevre etkinliği öncesi kentteki STK’lar, dernekler ve muhtarlarla bir araya geldi. 
 
Çevre katliamları içimi acıtıyor”
Platformun düzenlediği toplantıya katılan ve yerel yönetim olarak kentteki yeşil miktarını arttırmak için örnek çalışmalar yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, diğer kurumlarca alınan kararların kente çevre katliamına yol açtığını söyledi. Ormanlık alanların rekreasyon alanı yapımı için belediyeye tahsis edilmemesine rağmen Orman Bakanlığı’nca taş ocağı ruhsatı verilmesini anlamadığını söyledi. Binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın da kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını hatırlatan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu. Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, “İmar kararı çıkar çıkmaz ağaç katliamları başladı. Kentimizde yaşanan bu çevre katliamları içimi acıtıyor” diye konuştu.
 
‘Çocuklarımızın geleceği için’
Çevre için harekete geçen platforma teşekkür eden Başkan Şenol, “Kent yönetimi sadece belediye başkanına bırakılmamalıdır. Bu platform bu anlamda çok büyük bir örnek teşkil ediyor. Burada siyasi amaç güdülmeksizin yaşadığımız kente, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Kentimizde rant uğruna çok büyük çevre katliamları yaşanıyor. Ankara’dan karar verenler bu alanları görseler vicdanları sızlar. Buraları gelin görün, vicdanınız kabul ederse imara, taş ocaklarına açın. Biz büyükler havayı, suyu, toprağı kirlettik. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için çevreye, doğaya sahip çıkacağız. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
 
‘Kentine, yeşiline sahip çık’
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kentteki çevre sorunlarına dikkat çekmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade eden platform sözcüsü Levent Çağlarsu, “Biz kentimizin yeşiline sahip çıkmak için harekete geçtik. Bizim için yeşil dolar yeşili değildir. Bizim için yeşil ağaçtır, doğadır. Düzenleyeceğimiz çevre şöleninde herkesi yanımızda görmeye, kentimize yeşilimize sahip çıkmaya davet çağırıyorum” dedi. 
Platformun 5 Nisan Pazar günü düzenleyeceği çevre etkinliği Abdullah Arda Meydanı’nda saat 11.00’de başlayıp, taş ocaklarının bulunduğu ormanlık alanda devam edecek. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894