• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İzmir 20 °C

İş dünyası en itibarlı üniversiteleri seçti

İş dünyası en itibarlı üniversiteleri seçti
Araştırma sektörünün lider kuruluşlarından BAREM, iş dünyasına en itibarlı üniversiteleri sordu. 286 orta ve üst düzey temsilciyle yapılan araştırma sonucuna göre en itibarlı üniversiteler Koç ve Sabancı oldu.
İŞ DÜNYASI EN İTİBARLI ÜNİVERSİTELERİ SEÇTİ
 
Araştırma sektörünün lider kuruluşlarından BAREM, iş dünyasına en itibarlı üniversiteleri sordu. 286 orta ve üst düzey temsilciyle yapılan araştırma sonucuna göre en itibarlı üniversiteler Koç ve Sabancı oldu.
 
Türkiye’de üniversitelerin itibarını ölçmek, devlet ve vakıf üniversiteleri arasındaki algı benzerlikleri ve farklılıkları ortaya çıkarmak amacıyla yola çıkan BAREM’in araştırmasına, 286 iş dünyası temsilcisi katıldı. Sonuçlara göre Koç ve Sabancı Üniversiteleri tüm performans alanlarında başarılı sayılarak itibar skalasında birinci sırada yer alıyor. Üniversiteleri sırasıyla ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray, Yeditepe, İTÜ, Özyeğin, Bilgi ve Bahçeşehir Üniversiteleri izliyor. 
 
EĞİTİM VE YÖNETİM ÖN PLANDA
24-27 Şubat 2015 tarihler arasında Bilgisayar Destekli Web Görüşmesi yöntemiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre üniversitelerin kamuoyu nezdinden itibarlı olması için “eğitim kalitesi” ve “yönetim anlayış” belirleyici unsurlar oldu.
 
BOĞAZİÇİ EVRENSEL, ODTÜ ÇEVRECİ 
Araştırmada Koç ve Sabancı Üniversitesi girişimci, rekabetçi ve yenilikçi, Boğaziçi ve Galatasaray Üniversitesi evrensel ve seçkin, ODTÜ cesur, çevreci ve topluma duyarlı, Bahçeşehir ve Bilgi Üniversitesi özgün, öğrenci odaklı ve yenilikçi alanlarında öne çıkıyor.
 
DÜNYAYI TAKİP EDENLER ÖN PLANDA
Araştırma sonuçlarına göre bir üniversitenin kamuoyu nezdinde itibarlı olması için yönetmesi gereken ilk 3 konu ise şöyle: “Çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneğiyle donanmış mezunlar yetiştirmek”, “Uluslararası düzeyde kaliteli eğitim verip, eğitimde dünya akımlarını takip etmek”, “Eğitimde uygulamaya önem verip öğrencilerini profesyonel yaşama hazırlamak.”
 
TOPLUMSAL SORUNLARA DUYARLI DEĞİLLER
Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversiteleri en kötü performansı “toplumsal sorunlara duyarlılık” konularında gösteriyor. Vakıf üniversiteleri “finansal istikrar”, devlet üniversiteleri ise “yetiştirdiği mezun niteliği” konularında ön plana çıkıyor. 
 
ÖNCE İTİBAR SONRA FİNANSAL GÜÇ!
Barem Stratejik Araştırmalar Yöneticisi Zafer Natan itibar yönetiminin artık şirketler kadar üniversitelerin de gündeminde yer alan önemli bir kriter olduğunu söylüyor; ‘’İtibar yönetimi, üniversitelere saygınlık kazanarak farklılaşma imkanı sağlarken aynı zamanda iş sonuçlarını da doğrudan etkiliyor. Üniversitelerin aday öğrenciler ve velileri tarafından tercih edilmesi, öğrencileri için mezunu olmaktan gurur duyulması, kanaat önderleri tarafından takdir edilmesi ve iş dünyasıyla ortak projeler yürütmesi itibarın ana çıktısı olarak değerlendirilebilir. Üniversitelerin itibar yönetimi stratejilerine yol gösterecek bu çalışmada, iş dünyası, üniversitelerin itibarını değerlendirirken öncelikle verilen eğitim kalitesine ve yetiştirilen mezunların niteliğine odaklanırken, finansal güç konusunun değerlendirmede daha az öneme sahip olduğu gözlemleniyor. Bir diğer önemli nokta ise araştırma kapsamında sorgulanan rasyonel kriterlerde vakıf üniversiteleri daha başarılı olurken, duygusal alanlarda aynı başarıyı sağlayamadıkları görülüyor. Bu konu, önümüzdeki dönemde  vakıf üniversiteleri için yönetilmesi gereken en önemli risk olarak öne çıkıyor.” Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894