• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Türkan Saylan’ın ismi parka verildi

Türkan Saylan’ın ismi parka verildi
Belediye Meclisi’nin bugün yapılan oturumunda Başkan Kayalı’nın faaliyet raporu kabul edildi.
TÜRKAN SAYLAN’IN İSMİ PARKA VERİLDİ
 
Belediye Meclisi’nin bugün yapılan oturumunda Başkan Kayalı’nın faaliyet raporu kabul edildi. 
 
Kuşadası Belediye Meclisi’nin yaptığı olağan toplantısında, geride bırakılan bir yılın faaliyet raporu ele alındı, yeni Belediye Binasının eski Garaj bölgesine yapılması için çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapılan toplantıda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucusu Türkan Saylan’ın ismi, Güzelçamlı Mahallesi’ndeki bir parka verildi. Başkan Kayalı, toplantıda meclis üyelerinin verdiği soru önergesi çerçevesinde yolların durumu ile ilgili bilgiler de verdi. 
 
FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
Belediye Başkanı Özer Kayalı dönemine ait faaliyet raporunun ele alındığı maddede söz alan AKP Meclis Üyesi Tacettin Özden, sıfır işgaliye gibi kendilerini mutlu eden uygulamalara dikkat çekti. Özden,” Seçimler öncesi Kuşadası’nın önüne çok büyük hedefler koydunuz. Onun için faaliyet raporunuz beklentilerimizi karşılamıyor. Bizi mutlu eden sıfır işgaliye gibi birkaç konu var. Ancak daha büyük faaliyetler görmeyi arzu ederdik” diyerek, AKP grubu olarak  faaliyet raporuna çekimser oy vereceklerini söyledi.
 
Yapılan oylamada faaliyet raporu 15 kabul, 6 çekimser oyla kabul edildi. Başkan Kayalı, Çekimser oy verilmesini iyi niyet göstergesi olarak gördüğünü söyledi. Kayalı; ”Çekimser oy veren arkadaşlara teşekkür ederim, çekimser oy vermeleri bile iyi niyet gösterisidir. Çok açık ve net şunu söylüyorum, hangi partiden olursa olsun tüm meclis üyesi arkadaşlarımın bir tek hedefi var, Kuşadası’nı dünyaya konuşturmak”dedi. 
 
 HIRSIZLIK VE YOLSUZLUĞA İZİN VERMEDİK
Başkan Kayalı faaliyet raporunun önsözünde yer alan konuşmasında meclis üyelerine özetle şu mesajları verdi; “Seçim öncesinde söz verdiğimiz gibi insan odaklı, tarafsız, şeffaf, dürüst bir yönetim anlayışıyla çalıştık. Belediyenin hiçbir biriminde hırsızlığa, yolsuzluğa, vatandaşa kötü muameleye izin vermedik. Önce tasarrufu ilke edindik. İkinci adımda ise tüm harcamaları kontrol altına aldık. Belki, yatırım anlamında çok büyük projelere imza atamadık, ancak arkadaşlarımızın özverili ve planlı çalışmalarıyla, insan kaynaklarını çok iyi kullanarak, az zamanda önemli işleri sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadık. Yıllarca girilmemiş, kenara itilmiş İkiçeşmelik mahallesine girdik. Cadde, sokak ve kaldırım çalışmalarını yaptık. Yol seferberliğimizi Davutlar ve Kirazlı  mahallelerimizde bahçe arası yollarda, Güzelçamlı, Kadınlardenizi mahallelerimizde ise sokaklarda sürdürdük, sürdürüyoruz”
 
SIFIR İŞGALİYE KARARLILIĞI
“Kuşadası turizm sezonuna yeni bir çehre ile girecek. Önceliğimiz Kuşadası’na tekrar turizmin amiral gemisi kimliğini yeniden kazandırmak. Kuşadası bir Turizm kenti ve öyle kalmalı. Kentin simgesi Güvercinada ile ilgili tüm yasal prosedür bitti. Önümüzdeki günlerde ihalesini yaparak, Güvercinada’yı yeni yüzü ile turizm sezonunda ziyarete açacağız. Esnafımızın desteği ve katkısıyla Tarihi Kaleiçi bölgesinde bir sokağı pilot bölge olarak ele alıp yeniliyoruz. Turizm sezonuna yetişecek. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Kuşadası’nda en  çok şikayet ettikleri cadde ve sokakların işgallerine bu sezondan itibaren son veriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası  temsilcileri ile belediyemiz yetkilileri bir araya gelerek ortak kararlar aldı. “Sıfır işgaliye” uygulaması başladı. İlçe genelinde meydan, cadde, yol, park gibi yerlerde araç ve yaya trafiğini engelleyen işgaller olmayacak. Halkımız ile yerli ve yabancı turistlerin rahatça gezip dolaşabileceği bir ortam yaratılacak.”
 
KUŞADASI ÖRNEK GÖSTERİLECEK
Mevcut 80 Parkımızı elden geçirdik. Çocuk oyun ve spor aletleri yenilendi. Bu parklarımıza 21 park daha ekliyoruz. Kuşadası sınırlarına kadar geldiği halde yıllardır bekleyen Doğalgaz için girişimlerimiz sürüyor. Sosyal Belediyecilik hizmetlerimiz çerçevesinde 2500 vatandaşa yardım ulaştırıyoruz. Yaşlı ve engelli yurttaşlara yardım için özel birim kurduk. Eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelliler ile ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayan büyüklere evlerinde yardımcı oluyoruz. Kişisel bakımları, evlerinin onarım ve ihtiyaçları, temizlikleri düzenli olarak ekiplerimizce yerine getiriliyor. Bu dönemde yaptıklarımız sadece benim veya Belediye çalışanlarının başarısı değil. Belediye Meclisimizi oluşturan üç partiden meclis üyesi siz arkadaşlarımın desteği inkar edilemez. Bir aşama kat edildiyse, bu da meclis üyesi arkadaşlarımızın olumlu, destekleyici tavrı sayesindedir. Kuşadası halkı adına bu desteğe teşekkür ediyorum. Seçim öncesi  ‘Dünya Kuşadası’nı Konuşacak’ sloganı ile yola çıktık. Bu geçen süreçte, Seçim meydanlarında dile getirdiğimiz hizmetlerin ön çalışmaları, projelerini hazırladık. Bölgelerin ve hatta kentlerin rekabet ettiği günümüzde, Kuşadası için daha fazla ve ileriye dönük çalışmalar yapmamız gerektiğinin farkındayız. Mevcut koşulları iyi yorumlayıp, bölgesel fırsatları iyi değerlendirmemiz gerektiğini de biliyoruz. Başta siz meclis üyesi arkadaşlarım olmak üzere, halkımızın, Sivil Toplum Örgütlerinin, Kent Konseyimizin destekleri ile bunu başaracağımıza inanıyorum. Şimdi daha önemli bir sürece giriyoruz. Kuşadası’nı hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Yazdıklarımın özeti şu; Kuşadası daha iyiye gidiyor ve gidecek. Başka yolu yok. Olumsuzluklara örnek gösterilen değil, model ve örnek alınan bir Kuşadası kararlılığımızla saygılarımı sunarım. “
 
YOLLARIN DURUMU
Meclis toplantısında AKP Meclis üyelerinin yollarla ilgili verdiği önergeyi yanıtlayan Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Büyükşehir Belediyesi ile bu konu hakkında ciddi görüşmeler var. Ana arterler olan Candan Tarhan Bulvarı, Boyalık yolu ,Kuştur yolu gibi yolları Büyükşehir Belediyesi yapacak. Mayıs ayında çalışmalar Kuşadası ve Didim’den başlayacak. Bize ait olan yerlerde; İkiçeşmelik bitti Davutlar, Güzelçamlı, Kadınlardeniz tarafını bitireceğiz. Sonrasında Salıpazarı ve Cevraki mezarlığına giden yollarda parke çalışmalarına devam edeceğiz. Bu biraz gecikmeli oldu; ama önümüzdeki yıl daha erken davranmak lazım” dedi.   Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber   
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894